Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan Asset Management: Αναβαθμίζει το outlook για τις διεθνείς μετοχές - Ελπίδες για λύση στον εμπορικό πόλεμο

tags :
JP Morgan Asset Management: Αναβαθμίζει το outlook για τις διεθνείς μετοχές - Ελπίδες για λύση στον εμπορικό πόλεμο
Η JP Morgan Asset Management εστιάζει περισσότερο στις αναδυόμενες αγορές και στις αμερικανικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης
Σε αναβάθμιση του outlook για τις διεθνείς μετοχές προχώρησε η JP Morgan Asset Management, καθώς υπάρχουν ελπίδες για λύση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, μειωμένος κίνδυνος για αμερικανική ύφεση και μέτρο θετικό outlook για την κερδοφορία.
Η εξέλιξη αυτή ήρθε καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο βρίσκεται σε υψηλό-ρεκόρ, ενώ το πρόσφατο ράλι στα ομόλογα δείχνει σημάδια εκτόνωσης.
«Έχουμε μια προσεκτική άποψη για το outlook των χρηματιστηρίων για το περισσότερο αυτού του έτους...
Ωστόσο το περιβάλλον έχει αλλάξει τις τελευταίες εβδομάδες» επισημαίνεται σε σχετική ανάλυση.
Αν και παραμένουμε πιο προσεκτική για τα χρηματιστήρια συνολικά, η JP Morgan Asset Management κινείται πιο κοντά σε μια «ουδέτερη» μετοχική θέση σε χαρτοφυλάκια πολλαπλών assets.
Ο υπογράφων την ανάλυση, Patrik Schowitz, υποστήριξε ότι μεταξύ των παραγόντων που συνέβαλαν για την αναβάθμιση είναι η αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, η μείωση του κινδύνου ύφεσης στις ΗΠΑ που έχει υποχωρήσει από το 50% στο 20% με 30% και η πιθανότητα για αύξηση των κερδών.
«Οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών είναι πλέον η πλέον ευνοημένη περιοχή μας μαζί με τις αμερικανικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, οι οποίες πιστεύουμε ότι μπορούν να κινηθούν αρκετά καλά σε διάφορα σενάρια.
Οι λιγότερο προτιμώμενες αγορές μας είναι οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης της Αυστραλίας και των ΗΠΑ» αναφέρει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης