Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Alpha Bank – Οι εκτιμήσεις των ΑΧΕ

tags :
Μετά το κλείσιμο του ΧΑ τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Alpha Bank – Οι εκτιμήσεις των ΑΧΕ
Στο στρατηγικό σχέδιο της διοίκησης έχει στρέψει το βλέμμα της η αγορά και το οποίο αναμένεται να επισκιάσει τα αποτελέσματα 
Σήμερα (19/11) μετά το κλείσιμο του ΧΑ δημοσιεύει αποτελέσματα η Alpha Bank για το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.
Η αγορά περιμένει εκτός από τα αποτελέσματα το στρατηγικό σχέδιο της διοίκησης το οποίο θα περιλαμβάνει τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων και ομολογιακό.
Σε ό,τι αφορά τα κέρδη οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 13 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο.
Η Optima Bank περιμένει καθαρά κέρδη 7 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο ή 94 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο έναντι 54 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Όπως σημειώνει η μετοχή έπιασε την τιμή στόχο και διαπραγματεύεται 0,4TBV για το 2019 το οποίο αποτελεί discount 25% και 45% από της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank αντίστοιχα.
Ωστόσο η μετοχή θα μπορούσε να επηρεαστεί μετά από το στρατηγικό πλάνο που θα ανακοινώσει η διοίκηση, το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα περιλαμβάνει επιθετική μείωση των κόκκινων δανείων.
Η Eurobank σημειώνει πως περιμένει καθαρά κέρδη 18,4 εκατ. ευρώ και η Euroxx περιμένει κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 11 εκατ. ευρώ από 59 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο του 2019 λόγω χαμηλότερων εσόδων από συναλλαγές και υψηλότερες απομειώσεις.
Η Beta περιμένει καθαρά κέρδη 6 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο.
Το ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στο σχέδιο της διοίκησης, στην ενημέρωση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και στην έκδοση ομολόγου.
Η μετοχή διαπραγματεύεται με δείκτη TBV 0,37 φορές και είναι η μετοχή που επιλέγει ως κορυφαία η ΑΧΕ από τις τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης