Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα προσπάθεια για προσέγγιση των 900 μονάδων

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα προσπάθεια για προσέγγιση των 900 μονάδων
ΑΓΟΡΑ: Η Alpha Bank θα τραβήξει τα βλέμματα σήμερα λόγω αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου αλλά κυρίως λόγω του στρατηγικού σχεδίου που θα ανακοινώσει η διοίκησης. Επιπλέον δημοσιεύει και η Fourlis με τους αναλυτές να περιμένουν συνέχιση της ανάκαμψης που παρατηρήθηκε στο δεύτερο τρίμηνο.

Το άνοιγμα είναι σε λίγο υψηλότερα από τα χθεσινά επίπεδα με τις τράπεζες να κινούνται με άνοδο. Από τις μικρές ξεχωρίζει η MLS η οποία μετά το χθεσινό +29% σήμερα ξεκίνησε με νέα μεγάλη άνοδο.

Θα λέγαμε πως η αγορά έχει καλή εικόνα και θα παλέψει και σήμερα για τις 900 μονάδες ή να τις πλησιάσει, αν το επιτρέψουν και οι ξένες αγορές. Οι αναλυτές είναι θετικοί και λόγω βελτιωμένων συναλλαγών.

JUMBO: Με 218 τεμάχια έγραψε υψηλό στα 18,80 ευρώ και χαμηλό στα 18,38 ευρώ. Κινείται κοντά στα ιστορικά υψηλά της.

AUTOHELLAS: Με το ξεκίνημα των συναλλαγών έκανε όγκο σχεδόν 17 χιλ. τεμαχίων σε τιμή οριακά υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο.

MLS: Στα 1,65 ευρώ κάνει πράξη η μετοχή με σημαντική άνοδο (19%) και καλό όγκο συναλλαγών. Υπάρχει trading καθώς αρκετός κόσμος μπήκε κατά τη διάρκεια της μεγάλης πτώσης της μετοχής. Η χαρά του trader…

Κοιτώντας το γράφημα της μετοχής μπορεί κάποιος να καταλάβει πως η πτώση μάλλον έφερε τις φήμες και όχι οι φήμες την πτώση. Εκ του αποτελέσματος βέβαια. Η στήλη δεν «ακολουθούσε» τη μετοχή γιατί τη θεωρούσε ακριβή.

Η απόφαση κάποιων θεσμικών να πουλήσουν δημιούργησαν μεγάλο πλήγμα στην αποτίμηση αφού η εμπορευσιμότητα ήταν χαμηλή. Το re-rating που έγινε έδωσε ευκαιρίες για αποκόμιση κερδών, σε όσους είχαν την τύχη να αγοράσουν στα χαμηλά. Σημειώνουμε πως στα πρώτα 15 λεπτά έχει πάει 2 φορές σε δημοπρασία.

PROFILE: Πιέστηκε χθες σημαντικά και σήμερα έχει κάνει πράξη στα 3,55 ευρώ με άνοδο 2% αλλά με όγκο μόλις 20 τεμάχια. Υπάρχει εκποίηση μετοχών σημειώνουμε. Η αποτίμηση στα 42 εκατ. ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Προσπαθεί ξανά να πιάσει τα υψηλά της. Φυσικά και μας προβληματίζει το γεγονός ότι η εισηγμένη έχει αυτή την αποτίμηση και θα περιμέναμε να ξεπερνούσε με ευκολία τα προηγούμενα υψηλά της. Δε χρειάζεται κυνήγι καθώς μπορεί να δώσει και πάλι καλύτερο σημείο εισόδου.

ΕΥΔΑΠ: Δοκιμάζεται ξανά η στήριξη και μάλιστα έχει γράψει χαμηλό στα 7,40 ευρώ, λίγο χαμηλότερο από τα προηγούμενα. Πιθανή συνέχιση της πτώσης ίσως μας πάει μέχρι 7,20-7 ευρώ. Θα πρέπει να κρατήσει τα τρέχοντα επίπεδα και να αντιδράσει.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αυτό που θα πρέπει να δούμε κάποια στιγμή είναι η μείωση του όγκου των πωλήσεων. Από εκεί θα καταλάβουμε αν ήρθε η ώρα της τοποθέτησης στη μετοχή. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει να μειώνονται οι πωλήσεις. Πρέπει επίσης να υπερβεί τα 1,80 ευρώ και να αφήσει πίσω της, αποκτώντας απόσταση ασφαλείας από τα 1,65 ευρώ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Η χθεσινή συνεδρίαση μπορεί να είχε λίγες μετοχές με καλή άνοδο αλλά συνολικά η εικόνα δεν ήταν καλή. Αποτυπώθηκε άλλωστε στο ισοζύγιο ανοδικών/πτωτικών. Η αγορά έκλεισε πάνω με τις περισσότερες μετοχές να καταγράφουν πτώση. Αυτή η εξέλιξη ίσως θέλει προσοχή.

Δεν αποκλείεται να έχουμε εκροές στα μικρά και εισροές σε τράπεζες από τους επενδυτές. Η κίνηση αυτή θα δημιουργήσει ευκαιρίες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης