Διεθνή

Λίβανος: Αναβλήθηκε επ 'αόριστον η σημερινή (19/11) συνεδρίαση του κοινοβουλίου

tags :
Λίβανος: Αναβλήθηκε επ 'αόριστον η σημερινή (19/11) συνεδρίαση του κοινοβουλίου
Η εξέταση από το κοινοβούλιο του Λιβάνου πολλών αμφιλεγόμενων νομοσχεδίων αναβλήθηκε επ' αόριστον, ανακοίνωσε σήμερα (19/11) αξιωματούχος, αφού οργισμένοι διαδηλωτές εμπόδισαν τους βουλευτές να φτάσουν στη βουλή στο κέντρο της Βηρυτού.
"Η συνεδρίαση αναβλήθηκε για μια ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα", δήλωσε ο Αντνάν Ντάχερ διαβάζοντας την ανακοίνωση στους δημοσιογράφους.
Ο Ντάχερ αναφέρθηκε στην έλλειψη απαρτίας στο κοινοβούλιο και στις "τρέχουσες ιδιαίτερες συνθήκες, κυρίως σε ό,τι αφορά την ασφάλεια".
Ένα μήνα μετά την έναρξη των διαδηλώσεων ο Λίβανος διέρχεται μια σοβαρή οικονομική και πολιτική κρίση, χωρίς να διαφαίνεται κάποια διέξοδος στον ορίζοντα, με τους πολιτικούς ηγέτες να μην έχουν καταφέρει ακόμη να συμφωνήσουν στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Σάαντ αλ Χαρίρι στις 29 Οκτωβρίου.
Κοντά στο κοινοβούλιο οι δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν με ομάδα διαδηλωτών που προσπάθησαν να αφαιρέσουν το συρματόπλεγμα που είχαν τοποθετήσει οι δυνάμεις της τάξης στον δρόμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης