Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στον Πειραιά 70 πρόσφυγες – μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου – Σήμερα 20/11 το σχέδιο της κυβέρνησης

Στον Πειραιά 70 πρόσφυγες – μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου – Σήμερα 20/11 το σχέδιο της κυβέρνησης
Η κυβέρνηση στοχεύει στην αναλογική κατανομή 20.000 προσφύγων στην ενδοχώρα και στη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων
Συνεχίζεται το σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών του Αιγαίου από πρόσφυγες και μετανάστες καθώς στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν σήμερα Τετάρτη 20/11 δύο πλοία μεταφέροντας 70 μετανάστες και πρόσφυγες από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Το Νήσος Σάμος μετέφερε 22 μετανάστες από τη Μυτιλήνη, 4 από τη Χίο και 2 από τη Σάμο ενώ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star 1 μετέφερε 26 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέρο, 13 από την Κω και 3 από τη Ρόδο.
Οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.
Σημειώνεται πως σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις του κυβερνητικού σχεδίου σε ότι αφορά την διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού.
Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η αναλογική κατανομή 20.000 προσφύγων στην ενδοχώρα αλλά και η δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για όσους αποτυγχάνουν να εξασφαλίσουν άσυλο με στόχο την επαναπροώθησή τους.
Προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με πληροφορίες, στις ανακοινώσεις που θα γίνουν σήμερα θα συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία πέντε κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά.
Τα τρία από αυτά θα δημιουργηθούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα στην Χίο, τη Σάμο και την Λέσβο ενώ δύο κέντρα θα δημιουργηθούν στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα στην Κω και στη Λέρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης