Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση για τον χρυσό λόγω εμπορίου και Fed - Στο -0,05% και τα 1.473,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακή πτώση για τον χρυσό λόγω εμπορίου και Fed - Στο -0,05% και τα 1.473,50 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές μάλλον απογοητεύτηκαν από τα πρακτικά της Fed που έδειξαν διάθεση διατήρησης σταθερών των επιτοκίων
Οριακές απώλειες σημείωσε  σήμερα Τετάρτη (20/11) ο χρυσός, καθώς η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη τόσο γύρω από τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας
Image.

Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 είχε πτώση της τάξεως του -0,05% στα 1.473,40 δολ. ανά ουγγιά.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου ABans, Abhishek Bansal, η αβεβαιότητα γύρω από τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, η αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου και η πολιτική νομισματικής χαλάρωσης των κεντρικών τραπεζών παρέχουν στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο, μετά τις πιέσεις που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Όπως ανέφερε χθες (19/11) σε ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, η Ουάσιγκτον αναμένεται να αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων εάν δεν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας.
Μέχρι στιγμής οι δύο χώρες δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, καθώς το Πεκίνο επιθυμεί μείωση των δασμών που βρίσκονται ήδη σε ισχύ, ενώ η Ουάσιγκτον έχει ζητήσει περισσότερες αγορές αμερικανικών γεωργικών προϊόντων.
Παράλληλα, οι επενδυτές φαίνεται ότι δεν ικανοποιήθηκαν από τα πρακτικά της Fed στα οποία φαίνεται ότι τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου επιθυμούν διατήρηση αμετάβλητων των επιτοκίων για το επόμενο διάστημα.
Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα μείωσε τρεις φορές τα επιτόκια κατά το τρέχον έτος, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα συνεχιστεί παρά τον εμπορικό πόλεμο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων κατά το επόμενο διάστημα.
Κέρδη, πάντως, εμφάνισαν τόσο ο άργυρος όσο και η πλατίνα τα οποία διαμορφώθηκαν στο +0,07% και +0,95% με τα δύο πολύτιμα μέταλλα να κλείνουν στα 17,13 και 921 δολάρια η ουγγιά αντίστοιχα.
Πτωτική κίνηση για το παλλάδιο, το οποίο αποδυναμώθηκε -0,04% στα 1.736,70 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης