Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τράβηξε τα βλέμματα ο ΟΤΕ, διόρθωσαν οι τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τράβηξε τα βλέμματα ο ΟΤΕ, διόρθωσαν οι τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Συσσώρευση σήμερα και με μικρές απώλειες στο κλείσιμο. Πήραν ανάσες οι τράπεζες, έβαλε πλάτη ο ΟΤΕ, βοήθησε και ο ΟΠΑΠ και όλα καλά. Κρατιέται κοντά στα ψηλά της και όπως λένε αναλυτές δεν αποκλείεται να δούμε νέα κίνηση. Εμείς εστιάζουμε σε αυτές που έχουν καλή αποτίμηση και όχι στο που θα πάει ο δείκτης.

Βλέπουμε κάποιες κινήσεις σε συγκεκριμένες μετοχές και κάποιες πωλήσεις με μηχανάκια που δημιουργούν αίσθηση. Διαμορφώνουν και ωραίες αποτιμήσεις. Κάποιοι άλλοι πουλάνε καλά χαρτιά για να πάρουν ρευστότητα και να μπουν σε τράπεζες ή σε αυξήσεις που έρχονται.

Δε μας άρεσε η πορεία της Coca Cola, μας ενοχλεί η αδιαφορία που επιδεικνύει στο ταμπλό η μετοχή του ΑΔΜΗΕ, η υποχώρηση της ΕΥΔΑΠ δημιουργεί ευκαιρίες και κάποια μικρομεσαία μαζεύονται καλά και δεν υποχωρούν περαιτέρω (αν και θα θέλαμε καλύτερο σημείο εισόδου).

COCA COLA: Μπορεί λόγω αποτελεσμάτων να έκανε μία σημαντική κίνηση και να πήγε μέχρι τα 30,50 ευρώ, αλλά πάλι διολισθαίνει και μάλιστα ο όγκος των συναλλαγών παραμένει υψηλός. Πάει τώρα να κλείσει το gap που είχε ανοίξει λίγες μέρες πριν λόγω αποτελεσμάτων μεταξύ 27,60 ευρώ και 28,10 ευρώ.

Έκλεισε στα 28 ευρώ με απώλειες 1,72% και με υψηλό όγκο 119 χιλ. τεμάχια. Μάλιστα έμειναν και πωλητές με 4 χιλ. τεμάχια στην τιμή κλεισίματος. Η αποτίμηση στα 10,33 δισ. ευρώ.

ΟΤΕ: Μας αρέσει η μετοχή, την αναφέραμε τότε που βλέπαμε εκείνο το θεαματικό μάζεμα στα 12 ευρώ, εκείνες τις τρομερές μάχες που γίνονταν για μέρες. Μπορεί το p/e να μας φαίνεται υψηλό αλλά οι ελεύθερες ταμειακές ροές είναι εκπληκτικές. Φανταστείτε αν δεν έδινε μερίσματα και δεν έκανε αγορές ιδίων μετοχών, θεωρούμε πως θα μπορούσε να μηδενίσει το δανεισμό του. Όχι ότι τώρα είναι υψηλός για ένα τέτοιο οργανισμό.

Δεν θεωρούμε επομένως άδικη την κίνηση της μετοχής προς τα 14 ευρώ και τα υψηλά 11 ετών. Δε θα την κυνηγούσαμε αν και θα μπορούσαμε να δούμε και τα 15 ευρώ. Η D.T. έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και φαίνεται από τη σύγκριση των ισολογισμών των προηγούμενων ετών με τα σημερινά δεδομένα.

Αν πουληθεί και η ρουμανική δραστηριότητα θα έχει ακόμα καλύτερη ρευστότητα. Έβαλε δυνατή πλάτη σήμερα και έκλεισε στα 13,92 ευρώ με άνοδο 3,11% και υψηλό όγκο 1,9 εκατ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 6,68 δισ. ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Απίθανη η αδυναμία της μετοχής σε επίπεδα που δεν δικαιολογούνται. Περιμέναμε βέβαια λόγω αυξήσεων κεφαλαίου σε κάποιες μετοχές να δούμε ρευστοποιήσεις σε άλλες, αλλά να πουλάς τη μετοχή στα 7,32 ευρώ μάλλον είναι υπερβολή. Βέβαια η βιασύνη κάποιων να αποκτήσουν ρευστότητα θα είναι η χαρά κάποιων άλλων που θα πάρουν μία τέτοια μετοχή όσο πιο χαμηλά γίνεται.

Στα 7,38 ευρώ είχε μπει μεγάλη εντολή πώλησης με μηχανάκι και οι αγοραστές προσπαθούσαν να απορροφήσουν την προσφορά. Στα 7,38 ευρώ το κλείσιμο με απώλειες 0,27% και όγκο 38 χιλ. τεμάχια.

ΑΔΜΗΕ: Αμ εδώ τι να πει κανείς; Λες και έχει ανέβει στο Έβερεστ... η τιμή και όταν πατάει τα 2,20 ευρώ ζαλίζεται.

CENERGY: Αδύναμη εδώ και μήνες δε δίνει αφορμή στη στήλη να γράψει κάτι γι΄ αυτή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Για μάχη με το χρόνο έκανε λόγο η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη, αλλά έδειξε για μία ακόμα φορά την πίστη της στις αλλαγές που γίνονται και τόνισε ότι θα φανούν τα αποτελέσματα και στην τελική γραμμή, γιατί γίνεται σημαντική δουλειά.

Δεν δόθηκαν σημαντικές λεπτομέρειες για αναχρηματοδότηση δανείων, ή έκδοση ομολογιακού, ίσως δούμε βελτίωση στο φόρο στα επόμενα τρίμηνα και τονίστηκε η εκτίμηση για εγκατεστημένη ισχύ 579 MW στο τέλος του 2020. Λίγες οι ερωτήσεις που έγιναν, θα περιμέναμε κάποια για το ύψος των διοδίων στην Αττική Οδό, αλλά δεν έγινε.

BYTE: Ωραία η κίνηση ανάκαμψης της μετοχής. Στα 1,17 ευρώ πλέον και στα 18,5 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΕΚΤΕΡ: Κρατάει η μετοχή αν και βγαίνουν κομμάτια στα 1,30 ευρώ. Ο όγκος στις 43 χιλ. τεμάχια και το κλείσιμο στα 1,30 ευρώ με πωλητές. Φαίνεται να σταθεροποιείται μεταξύ 1,30-1,25 ευρώ. Θα την κοιτάζουμε πλέον ξανά τη μετοχή αφού βλέπουμε πως εδώ χτίζεται καλή βάση.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Βγαίνουν κομμάτια αλλά οι αγοραστές σήμερα μάζεψαν υψηλότερα την προσφορά. Στα 1,0740 ευρώ με άνοδο 2,87% και όγκο 173 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης