Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brainard (Fed): Η Fed δεν πρέπει να προχωρήσει σε νέες μειώσεις ή προσαρμογές

Brainard (Fed): Η Fed δεν πρέπει να προχωρήσει σε νέες μειώσεις ή προσαρμογές
Πρέπει να δούμε και εκτιμήσουμε πως θα αντιδράσει η οικονομία της χώρας σε αυτές τις περικοπές και γι'αυτό θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος, δήλωσε η κυβερνήτης της Fed
H κυβερνήτης της Federal Reserve, Lael Brainard, δήλωσε ότι θέλει να δει πως θα πάει η οικονομία των ΗΠΑ πριν κάνει νέες προσαρμογές στη νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας.
Οι προσαρμογές για τις οποίες μιλάει η κα Brainard στο CNBC, αναφέρονται στις τρεις μειώσεις των επιτοκίων από την τράπεζα φέτος, μετά από 4 διαδοχικές αυξήσεις το 2018, με την τελευταία μείωση των επιτοκίων, του Οκτωβρίου, να οδηγεί σε μαζικό ξεπούλημα των μετοχών στις ΗΠΑ.
Μετά την εξέλιξη αυτή ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell, τόνισε πως έχει πολύ δρόμο ακόμη η τράπεζα, για οποιαδήποτε νέα κίνηση και ιδιαίτερα μια νέα μείωση.
Θα διατηρήσει τη νομισματική της πολιτική στα τρέχοντα επίπεδα για να μην επηρεαστεί περαιτέρω η οικονομία των ΗΠΑ.
Σήμερα 20/11 η κα Brainard υποστήριξε στη συνέντευξή της, πως «θέλει να δει και εκτιμήσει πως θα αντιδράσει η οικονομία της χώρας σε αυτές τις περικοπές» και γι'αυτό θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος.
Η κα Brainard τόνισε πως οι επενδύσεις έχουν βελτιωθεί από τότε που η Fed άρχισε να χαλαρώνει ξανά τη πολιτική της και επανέλαβε ότι θέλει να «περιμένει λίγο» πριν η κεντρική τράπεζα πραγματοποιήσει περαιτέρω αλλαγές, καθώς εκτιμά πώς δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα ακόμη των προοπτικών.
Ένας από τους παράγοντες που ασκούν ισχυρή επίδραση είναι οι εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, η μη υπογραφή ακόμη της φάσης Α' και το ενδεχόμενο να οδηγηθούν σε αδιέξοδο.
Αυτή η αβεβαιότητα δεν βοηθάει, και όπως επισημαίνει η αξιωματούχος «Δεν νομίζω ότι η προσδοκία για μια μεγάλη συμφωνία είναι θεμιτή, αλλά ακόμη και μια εκεχειρία θα είναι μια σημαντική μείωση της αβεβαιότητας για πολλές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα που βρίσκονται ακόμη σε φάση αναμονής από την άποψη των επενδύσεων.»
Τα σχόλια της κας Brainard έρχονται πριν από την κοινοποίηση των πρακτικών από τη συνεδρίαση του Fed τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης