Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στον Πειραιά 58 πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου – Σε εφαρμογή το κυβερνητικό σχέδιο

Στον Πειραιά 58 πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου – Σε εφαρμογή το κυβερνητικό σχέδιο
Η Ελλάδα έχει φτάσει στα όρια της το μήνυμα Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να φτάσουν σήμερα Πέμπτη 21/11 άλλοι 58 πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου καθώς σε πλήρη εξέλιξη είναι το κυβερνητικό σχέδιο για την αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου.
Συγκεκριμένα, στον Πειραιά κατέπλευσε στις 07:20 σήμερα το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας», μεταφέροντας 33 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και έναν από τη Χίο, ενώ στις 11:10 αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star patmos" μεταφέροντας 22 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω και 2 από τη Ρόδο.
Όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα.
Όπως ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, στόχος είναι έως τις αρχές του 2020 να έχουν μεταφερθεί 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά στην ενδοχώρα, εκ των οποίων οι 5.000 θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και οι υπόλοιποι 15.000 σε δομές φιλοξενίας.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες το σχέδιο της, το οποίο προβλέπει την φύλαξη των συνόρων με την συγκρότηση ενός Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων, την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου, τη λειτουργία κλειστών κέντρων σε νησιά και ελεγχόμενων δομών στην ενδοχώρα καθώς και άμεσες επιστροφές όσων βεβαίως δεν θα πάρουν το άσυλο.
Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είπε πως η Ελλάδα έχει φτάσει στο όριο της με το προσφυγικό – μεταναστευτικό, αναφέροντας πως «χρειάζεται ένα κοινό σύστημα για το άσυλο που θα αντικαταστήσει τη Συνθήκη του Δουβλίνου».
«Ο επιμερισμός των βαρών και η αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό και προσφυγικό δεν μπορεί να μένει κενό γράμμα, αλλά πρέπει να είναι μια ουσιαστική πολιτική που θα παρέχει υποστήριξη στις χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης