Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Απομακρύνεται από τα χαμηλά τεσσάρων ετών ο μεταποιητικός κλάδος τον Νοέμβριο 2019 - Στις 100 μονάδες ο δείκτης Insee

Γαλλία: Απομακρύνεται από τα χαμηλά τεσσάρων ετών ο μεταποιητικός κλάδος τον Νοέμβριο 2019 - Στις 100 μονάδες ο δείκτης Insee
Τα στοιχεία για τον μεταποιητικό κλάδο στη Γαλλία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Άνοδο κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα του μεταποιητικού κλάδου στη Γαλλία για τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (21/11) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, με τον δείκτη να απομακρύνεται από τα χαμηλά τεσσάρων μηνών στα οποία είχε υποχωρήσει τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος για τον μεταποιητικό κλάδο ενισχύθηκε στις 100 μονάδες, έναντι 99 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που είχε αποτελέσει το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2015.
Οι υποδείκτες που αφορούν τόσο την παραγωγή των προηγούμενων μηνών όσο και την προσωπική παραγωγή κατέγραψαν οριακή πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο υποδείκτης που αφορά τις προδοκίες γενικής παραγωγής υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2014, και συγκεκριμένα στις -3 μονάδες, έναντι -1 μονάδων τον Οκτώβριο.
Αντίθετα, ο υποδείκτης που αφορά τις παραγγελίες από το εξωτερικό σημείωσε ανάκαμψη σε μηνιαία βάση, καθώς διαμορφώθηκε στις -15 μονάδες, έναντι -19 μονάδων προηγουμένως.
Όσον αφρά τον υποδείκτη που σχετίζεται με την απασχόληση, αυτός παρέμεινε σταθερός στις -1 μονάδες, ενώ ο υποδείκτης που αφορά τις προοπτικές αυξήθηκε στις -1 μονάδες, έναντι -2 μονάδων τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με την Insee, ο δείκτης που αφορά τη συνολική επιχειρηματική εμπιστοσύνη παρέμεινε σταθερός στις 105 μονάδες, καθώς η άνοδος που σημειώθηκε στους κλάδους λιανικού εμπορίου και μεταποίησης αντιστάθμισαν την πτώση που καταγράφηκε στον κατασκευαστικό κλάδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης