Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Ευτυχώς που η ΕΚΤ δεν υιθετεί τις ιδέες του Trump

tags :
Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Ευτυχώς που η ΕΚΤ δεν υιθετεί τις ιδέες του Trump
Χρειαζόμαστε περισσότερα δημοσιονομικά κίνητρα εάν θέλουμε να έχουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση
Την ανακούφισή του για το γεγονός ότι σήμερα δεν εκπροσωπούνται στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) οι υπερβολικές ιδέες του Αμερικανού προέδρου Donald Trump, εξέφρασε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire.
Ερωτηθείς για τα αρνητικά επιτόκια στην περιοχή και για την υποστήριξη της πολιτικής της ΕΚΤ από τον Trump, ο Le Maire ανέφερε ότι "είναι καλύτερο που ο Donald Trump δεν είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δεν είμαι βέβαιος ότι θα ήταν την καλύτερη κατάσταση για την ΕΚΤ".
Τα σχόλιά του Le Maire ήρθαν μετά τις δηλώσεις Trump για την υποστήριξη της ΕΚΤ για τη σημαντική χαλάρωση των πολιτικών, καλώντας την Federal Reserve να κάνει περισσότερα.
Ωστόσο, ο Le Maire ανέφερε ότι πρέπει να γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε στο τέλος της αποτελεσματικότητας της νομισματικής πολιτικής.
"Χρειαζόμαστε περισσότερα δημοσιονομικά κίνητρα εάν θέλουμε να έχουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση για την καινοτομία, για τις νέες τεχνολογίες και για τις υποδομές.
Χρειαζόμαστε τώρα να έχουμε δημοσιονομικά κίνητρα από όλες τις χώρες που διαθέτουν τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο.
Εννοώ τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες, πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν τον δημοσιονομικό χώρο για να επενδύσουν περισσότερο, είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης