Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macy's: «Βουτιά» στα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2019, στα 21 εκατ. δολ. - Στα 5,17 δισ. δολ. τα έσοδα

tags :
Macy's: «Βουτιά» στα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2019, στα 21 εκατ. δολ. - Στα 5,17 δισ. δολ. τα έσοδα
Τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας υποχώρησαν κατά -4,3% στα 5,17 δισ. δολ.
Σημαντική πτώση κατέγραψαν τα κέρδη της αμερικανικής αλυσίδας καταστημάτων Macy's για το τρίτο τρίμηνο του 2019, γεγονός που οδήγησε την εταιρεία στην επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το σύνολο του έτους.
Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 21 εκατ. δολ. (0,07 δολ. ανά μετοχή), έναντι 83 εκατ. δολ. (0,27 δολ. ανά μετοχή) το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, με τα στοιχεία ωστόσο να υποδεικνύονται ανώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -4,3% στα 5,17 δισ. δολ. έναντι 5,4 δισ. δολ. το προηγούμενο έτος, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 5,32 δισ. δολ.
Όσον αφορά τις πωλήσεις ιδίων καταστημάτων, σημειώθηκε ετήσια πτώση της τάξεως του -3,5%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,5%.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Macy's, Jeff Gennette, η πτώση των πωλήσεων ήταν μεγαλύτερη απ' ό,τι αναμενόταν, γεγονός που οφείλεται εν μέρει στις ηπιότερες θερμοκρασίες του φθινοπώρου και τις ασθενέσθερες δαπάνες από τους τουρίστες που επισκέφθηκαν τις ΗΠΑ.
«Είχαμε επίσης μία προσωρινή επίδραση στις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες μέσω διαδικτύου, εν μέρει λόγω των προετοιμασιών μας για το τέταρτο τρίμηνο», πρόσθεσε ο κ. Gennette, διευκρινίζοντας ότι «οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί».
Για το σύνολο του έτους, η εταιρεία αναμένει πτώση των πωλήσεων κατά -2% με -2,5%, έναντι αρχικών εκτιμήσεων ότι οι πωλήσεις θα παραμείνουν αμετάβλητες, ενώ οι πωλήσεις ιδίων καταστημάτων αναμένεται να μειωθούν κατά 1% με 1%, την ίδια στιγμή που οι προηγούμενες εκτιμήσεις έκανα λόγο για οριακή άνοδο.
Επιπλέον, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το σύνολο του 2019 αναμένεται να διαμορφωθούν στα 2,57 δολ. με 2,77 δολ. έναντι αρχικών εκτιμήσεων στα 2,85 δολ. με 3,05 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης