Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρακτικά ΕΚΤ : Έκκληση Draghi για ενότητα αλλά και προειδοποιήσεις για τα χαμηλά επιτόκια

tags :
Πρακτικά ΕΚΤ : Έκκληση Draghi για ενότητα αλλά και προειδοποιήσεις για τα χαμηλά επιτόκια
Έκκληση Draghi στα μέλη του Δ.Σ. για ενότητα
Ισχυρή έκκληση για ενότητα απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi στη συνεδρίαση της 23-24 Οκτωβρίου, στη σκιά των σοβαρών διαφωνιών που προέκυψαν στους κόλπους του διοικητικού συμβουλίου για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τον Σεπτέμβριο.
Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΚΤ συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητες οι συζητήσεις για τη νομισματική πολιτική, αλλά την ίδια ώρα είναι σημαντική η συναίνεση και η ενότητα για την επίτευξη του στόχο για τον πληθωρισμό.
Την ίδια ώρα ωστόσο δεν έλειψαν οι προειδοποιήσεις από αξιωματούχους της ΕΚΤ ότι τα χαμηλά επιτόκια ενδεχομένως να βλάψουν τις τράπεζες της Ευρωζώνης και να ενισχύσουν τους κινδύνους για τον κλάδο.
Παρόλα αυτά το δ.σ. της ΕΚΤ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για νέες μειώσεις επιτοκίων, την ώρα που επιβραδύνεται η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.
Τα πρακτικά της ΕΚΤ αναδεικνύουν και το δίλημμα με το οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπη η νέα πρόεδρος Christine Lagarde: Τα επιτόκια καταθέσεων είναι ήδη αρνητικά, στο -0,5%, την ώρα που τα εργαλεία που έχει η ΕΚΤ στη διάθεσή της για να τονώσει την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, είναι περιορισμένα…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης