Τελευταία Νέα
Διεθνή

Birol (IEA): Ευελπιστώ ότι ο ΟΠΕΚ θα λάβει τη σωστή απόφαση για την παγκόσμια οικονομία στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου

Birol (IEA): Ευελπιστώ ότι ο ΟΠΕΚ θα λάβει τη σωστή απόφαση για την παγκόσμια οικονομία στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας τόνισε ότι «υπάρχει πολύ πετρέλαιο στις αγορές»
Την ελπίδα του ότι ο ΟΠΕΚ θα λάβει τη σωστή απόφαση για την παγκόσμια οικονομία στη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας, εξέφρασε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Fatih Birol, διευκρινίζοντας ότι η παγκόσμια οικονομία παραμένει «ιδιαίτερα εύθραυστη».
Ειδικότερα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο κ. Birol δήλωσε ότι «εναπόκειται στις χώρες του ΟΠΕΚ να αποφασίσουν» για την πορεία της συμφωνίας που αφορά τις περικοπές στην παραγωγή, για να προσθέσει ότι «αυτό που βλέπω είνα πως η πίεση προς τον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία είναι ισχυρή, ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης από τις χώρες εκτός ΟΠΕΚ».
«Υπάρχει πολύ πετρέλαιο στις αγορές», επεσήμανε ο επικεφαλής του IEA, εκφράζοντας εν συνεχεία την ελπίδα του ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ «θα λάβουν τη σωστή απόφαση για τους ίδιους και για την παγκόσμια οικονομία, η οποία παραμένει ιδιαίτερα εύθραυστη».
Ο ίδιος αναμένει ότι η προσοφρά πετρελαίου θα είναι «άφθονη», αποτέλεσμα της επιβράδυνσης της ζήτησης, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι η παραγωγή αμερικανικού σχιστολιθικού θα καταγράψει επιβράδυνση σε σχέση με τα «εκρητικά» επίπεδα των προηγούμενων μηνών, εξαιτίας κυρίως των οικονομικών δυσκολιών ορισμένων παραγωγών.
«Θα υπάρξει επιβράδυνση είτε αυτό το έτος είτε το επόμενο», δήλωσε ο κ. Birol αναφερόμενος στην παραγωγή των ΗΠΑ, διευκρινίζοντας ότι «δεν περιμένω πτώση σε σχέση με το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, αλλά περιμένω ότι θα σημειωθεί επιβράδυνση στην ανάπτυξη».
Παράλληλα, ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας επεσήμανε ότι «δεν πρόκειται να δούμε την εκρηκτική ανάπτυξη στην παραγωγή αμερικανικού σχιστολιθικού, αλλά εξακολουθούμε να περιμένουμε ανάπτυξη στις ΗΠΑ, όχι μόνο από την παραγωγή σχιστολιθικού, αλλά και από την παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικού».
«Οι ΗΠΑ θα αποτελέσουν τη κυρίαρχη χώρα όσον αφορά την προέλυεση της παραγωγής πετρελαίου τα επόμενα πέντε χρόνια», πρόσθεσε ο κ. Birol.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης