Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Τι εκτιμούν για το 2010 Γεωργάνας (ΕΧΑΕ), Καπράλος (ΧΑ)

tags :
Τι εκτιμούν για το 2010 Γεωργάνας (ΕΧΑΕ), Καπράλος (ΧΑ)
Μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2010 θα διαφανεί η πορεία της αγοράς επισήμαναν κορυφαίοι παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς στο πλαίσιο της  πανηγυρικής έναρξης της πρώτης συνεδρίασης στο ΧΑ.
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο κύριος Βασίλης Ράπανος, Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, η κυρία Ελένη Λουρή, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κύριος Γιώργος Χατζηνικολάου, πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο κύριος Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, ο κύριος Άρης Ξενόφος, Πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, ο κύριος Γιώργος Κούμπας, ΓΓ της Ένωσης Εισηγμένων Εταιριών, ο κύριος Παναγιώτης Καβουρόπουλος, Πρόεδρος του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών, ο κύριος Ηρακλής Ρούπας Πρόεδρος του ΣΕΔΥΚΑ και ο κύριος Χαράλαμπος Εγγλέζος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επενδυτών Διαδικτύου. Στην εκδήλωση έδωσε το ‘παρών’ σύσσωμη η τραπεζική και χρηματιστηριακή κοινότητα της χώρας.
Μια ευχάριστη νότα στην εκδήλωση έδωσαν τα παιδιά των εργαζομένων, που τραγούδησαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στους παρευρισκομένους. Το φλουρί κέρδισε ο κύριος Βασίλης Ράπανος.
O κύριος Ιάκωβος Γεωργάνας, Πρόεδρος της ΕΧΑΕ στην ομιλία του, ανέφερε: « Με τα πρώτα μετρήσιμα αποτελέσματα του νέου προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης, μέσα στο α’ τρίμηνο του 2010, θα δούμε τις πρώτες ενδείξεις περιορισμού της αβεβαιότητας και αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό, με απτή έκφραση την επάνοδο του spread των δεκαετών ελληνικών κρατικών Ομολόγων, στην περιοχή των 100 μονάδων βάσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την αγορά των μετοχών»
Ο κύριος Σπύρος Ι. Καπράλος, Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ, τόνισε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι η πορεία των Χρηματιστηρίων εξαρτάται πολύ από την εμπιστοσύνη και την ψυχολογία. Βεβαίως σημαντικό ρόλο παίζουν οι εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον και τα μακροοικονομικά στοιχεία της χώρας μας αλλά, όντας φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, θεωρώ ότι η ψυχολογία είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει γρήγορα και να μας επιτρέψει να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο 2010.»"

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης