Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πτώση 8,63% στο ΧΑ το Σεπτέμβριο στις 1061 μονάδες - Δεν αναιρούνται οι 900-800 μον. στις 566 μ.β. το spread

Πτώση 8,63% στο ΧΑ το Σεπτέμβριο στις 1061 μονάδες - Δεν αναιρούνται οι 900-800 μον. στις 566 μ.β. το spread
Δεν έπεισε η προσπάθεια αντίδρασης της αγοράς - Αντίδραση έως +9,3% στις τράπεζες με επίκεντρο την Attica Βank και έως +6,15% στα warrants - Επιλεκτική αντίδραση στον FTSE 25
(upd23) Τεχνικής υφής αναλαμπή που όπως δεν έπεισε για την... ποιότητα και τη δυναμική της όμως απέτρεψε προς το παρόν τα νέα χαμηλά για το 2014 καταγράφηκε την Τρίτη στο ελληνικό χρηματιστήριο, με επίκεντρο τις τράπεζες. Οι τράπεζες αντέδρασαν έως και 9,33% με την Attica Βank στην κορυφή, ενώ ξεχώρισε και η Πειριαώς που κέρδισε 5,51%.
Έντονες διακυμάνσεις και ισχυρό trading στα warrants που ξεκίνησαν με μεγάλη πτώση άνω του 7%, έφτασαν ως το +10%, ομως τελικώς έκλεισαν με άνοδο έως +5,38% και συνολική διακύμανση 17%. Βεβαίως, τα
warrants προέρχοναν από το μνημειώδες λιώσιμο του Σεπτεμβρίου έως και 40%!
Σήμερα, τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.061.58 μονάδες με άνοδο +0,78%, έχοντας χαμηλό ημέρας στις 1.049,65 μονάδες (-0,35%) και υψηλό στις 1.069,01 μονάδες (+1,49%).
Ο τζίρος σε ικανοποιητικά επίπεδα και σαφώς πιο αυξημένος από τη χθεσινή επίδοση (108 εκατ. ευρώ) διαμορφώθηκε στα 137,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος έφτασε στα 91,2 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 65,63 εκατ. τεμάχια στις τράπεζες και 12,7 εκατ. στα warrants, με τα 7 εκατ. τεμάχια στης Alpha Bank...
Ο FTSE 25 έκλεισε στις 344,64 μονάδες με άνοδο +0,80%, έχοντας πρώτη στήριξη στις 331 μονάδες και δεύτερη στις 312 μονάδες, ενώ η αντίσταση βρίσκεται στις 353 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στις 144,97 μονάδες με άνοδο 2,42%, βγάζοντας αντίδραση μετά την πτώση, επιβεβαιώνοντας κατ' απόλυτο τρόπο την τεχνικη ανάλυση της Investor που πριν από τη σημερινή συνεδρίαση έκανε λόγo για αντιστροφή της καθοδικής πορείας.
Ο Σεπτέμβριος ήταν ιδιαίτερα πτωτικός μήνας, καθώς ο Γενικός Δείκτης απώλεσε το 8,63% της αξίας του, ο FTSE 25 έχασε 8,74% και ο τραπεζικός δείκτης -8,50%. Ήταν ο 6ος διαδοχικός πτωτικός μήνας για το ελληνικό χρηματιστήριο!
Κατά τα λοιπά, το διαρκώς αυξανόμενο πολιτικό ρίσκο κρατάει σε ομηρία το ελληνικό χρηματιστήριο το οποίο παρά τις μεγάλες πρόσφατες πιέσεις, αδυνατεί να βγάλει μια πειστική, έστω τεχνικής φύσης, ουσιαστική αντίδραση.
Μέσα στο εντελώς θολό πολιτικό περιβάλλον και με την κυβέρνηση να παλινωδεί, φαίνεται πως κανένας δε θα αναλάβει νέα ρίσκα στο προσεχές διάστημα, οπότε η αγορά θα οδηγηθεί σε νέα χαμηλά και πιθανότατα προς τις 900-800 μονάδες
Βραχυχρόνια η συντήρηση της αγοράς στις 1.050 μονάδες ή ακόμη και ανοδική αντίδραση που επιχειρείται δεν αναιρεί το βασικό σενάριο, η πτώση δεν έχει τελειώσει.
H επιδείνωση στα ομόλογα με άνοδο των spread στις 550 μονάδες βάσης στην 10ετία πιστοποιεί ότι η πολιτική αβεβαιότητα πλήττει την αγορά με σοβαρό κίνδυνο να κλείσει το παράθυρο των ευκαιριών για άντληση κεφαλαίων από το ελληνικό δημόσιο, τράπεζες και επιχειρήσεις.  
Είναι προφανής η αδυναμία της χρηματιστηριακής αγοράς.
Ακόμη και μετά από σερί πτώσης, που διατάραξε επικίνδυνα την επενδυτική ψυχολογία και άλλαξε όλα τα δεδομένα στην αγορά, δείχνει αδύναμη να βγάλει μια καθαρή και πειστική αντίδραση.
Οι επενδυτές δεν ανησυχούν για τα stress tests των τραπεζών, αυτά έχουν προεξοφληθεί αλλά για το πολιτικό ρίσκο που αυξάνεται κατακόρυφα.
Πλέον σχεδόν οι πάντες αναγνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αργά ή γρήγορα θα έρθει στην εξουσία και οι επενδυτές προσπαθούν να αποτιμήσουν το πρόγραμμα του που ακόμη δεν έχει αποκρυσταλλωθεί, καταγράφονται σποραδικά ορισμένες θέσεις αλλά δεν είναι σαφές αν αυτές απηχούν την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα stress tests των τραπεζών βαραίνουν επίσης το κλίμα αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας εμπρός στις διαφαινόμενες πολιτικές εξελίξεις.
Το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται σε καθεστώς πολιτικής και τραπεζικής ομηρίας, ο κίνδυνος είναι η οικονομία και το χρηματιστήριο να σέρνονται όμηροι της διάχυτης πολιτικής αβεβαιότητας.  
Το www.bankingnews.gr είναι το μόνο μέσο ενημέρωσης που έχει υποστηρίξει με σταθερότητα ότι η πτώση είναι μονόδρομος με στόχο τις 1050 μονάδες αρχικά, εν συνεχεία 950-900 μονάδες ενώ το fair value της αγοράς διαμορφώνεται στις 900-800 μονάδες.
Προσέξτε αυτό δεν το υποστηρίζουμε τώρα, είναι άποψη μας από τον Ιούνιο του 2014 και δεν έχει αλλάξει, χαμηλότερες κορυφές, χαμηλότεροι πυθμένες μας δίνουν νέα χαμηλά, στο χρηματιστήριο τόσο απλά.
Οι πιθανότητες επιβεβαίωσης του πτωτικού σεναρίου είναι πολύ μεγάλες… και οι όποιες αντιδράσεις στις ζώνες των 1.080 με 1.050 μονάδων δεν αναιρούν τον βασικό στόχο για τους short.

Ανοδικά οι μετοχές των τραπεζών - Επιλεκτική αντίδραση στον FTSE 25

Αδύναμη παραμένει η χρηματιστηριακή αγορά απόρροια της πολιτικής αβεβαιότητας. Ακόμη και μετά από ημέρες πτώσης,
η αντίδραση δεν είχε τη δύναμη που θα προσέδιδε περαιτέρω ποιότητα, ενώ ο Γενικός Δείκτης απομακρύνθηκε από τα υψηλά ημέρας. Η ψυχολογία δεν είναι ευνοϊκή, οι long αποφεύγουν την ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών.
Στις τράπεζες επικρατούν πλέον  ανοδικές τάσεις με την Πειραιώς και την Attica Βank στο επίκεντρο.  
Στην Attica Βank που είχε βρεθεί στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, είχε άνοδο +9,33% στα 0,0820 ευρώ.
Η προγραμματισμένη για σήμερα γενική συνέλευση για την ΑΜΚ των 434 εκατ. αναβλήθηκε ελλείψει απαρτίας, η επόμενη  είναι προγραμματισμένη για τις 13 Οκτωβρίου. 
Η μετοχή της Πειραιώς έκλεισε στα 1,34 ευρώ με άνοδο 5,51% καθώς εσχάτως είχε δεχθεί ισχυρές πιέσεις.
Κέρδη και για την Eurobank στα 0,3120 ευρώ με άνοδο +0,65%, στο +1,82% η Alpha Bank και +1,75% η Εθνική.
Στα warrants επικράτησαν ανοδικές τάσεις με ισχυρές ενδοσυνεδριακές μεταβολές και συνολική διακύμανση έως 17%!
Στον FTSE 25 υπήρξε επιλεκτικό ενδιαφέρον, ενώ δεν έλειψαν οι επιμέρους ρευστοποιήσεις σε τίτλους όπως ΟΠΑΠ -3%, ΔΕΗ -1,26%, Motor Oil -3,90%, MIG -2,86% και Intralot -2,44%!
Και όλα αυτά, παρ' ότι οι μετοχές της πραγματικής οικονομίας του FTSE 25 έχουν καταγράψει πτώση έως -25,85% (ΕΥΔΑΠ) κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, έχουν δηλαδή - πολλές εξ αυτών - υπερπιεστεί...
Ανοδικά στο χώρο του FTSE 25 κινήθηκαν τίτλοι όπως ΕΥΔΑΠ +4,43%, Μυτιληναίος +3,01%, ΕΧΑΕ +2,54%, Viohalco +2,08%, ΕΛΠΕ +1,77%, Ελλάκτωρ +1,67% κ.λπ. Στο σύνολο της αγοράς υπήρξε εικόνα ισορροπίας με 59 μετοχές σε άνοδο και 55 σε πτώση...

Χαμηλότερες κορυφές, χαμηλότεροι πυθμένες - Η τακτική που θα οδηγήσει το χρηματιστήριο κάτω από τις 1.000 μονάδες

Η αγορά μέχρι τώρα μας έχει δείξει από τον Μάρτιο του 2014 ότι ακολουθεί την εξής τάση, χαμηλότερες κορυφές, χαμηλότεροι πυθμένες στα τεχνικά γραφήματα. Αυτή η γενική εικόνα της αγοράς δεν έχει αλλάξει.
Από τις 1.379 μονάδες που ήταν το υψηλό έτους στις 19 Μαρτίου του 2014 το χρηματιστήριο υποχώρησε στις 1062 μονάδες ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 19 Μαΐου ακολούθησε νέα άνοδος στις 1.328 μονάδες ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 10 Ιουνίου και εν συνεχεία πάλι πτώση με χαμηλό τις 1.044 μονάδες στις 8 Αυγούστου.
Η αγορά πραγματοποιεί χαμηλότερα υψηλά και χαμηλότερα χαμηλά ακολουθεί μια πλαγιοκαθοδική κίνηση από τον Μάρτιο του 2014 έως και αρχές Σεπτεμβρίου του 2014.
Χαμηλότερες κορυφές, χαμηλότεροι πυθμένες.
Μετά τις 8 Αυγούστου και με εξαίρεση ορισμένες συνεδριάσεις η αγορά ακολούθησε  μια έντονη ανοδική πορεία, ολοκληρώνοντας την άνοδο περί τις 1203 μονάδες στις 8 Σεπτεμβρίου.  
Δηλαδή το σενάριο χαμηλότερες κορυφές, χαμηλότεροι πυθμένες συνεχίζει να επιβεβαιώνεται και θα επιβεβαιωθεί ακόμη περισσότερο προσεχώς.
Οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν, έρχονται οι 1050 μονάδες αρχικά και ακολούθως οι 950-900 μονάδες ενώ το fair value βρίσκεται στις 900-800 μονάδες.

Το παράθυρο ευκαιριών που άνοιξε στην Ελλάδα, υπάρχει κίνδυνος να κλείσει

Λόγω της αύξησης του πολιτικού ρίσκου, που θα εκραγεί τους επόμενους μήνες, υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να κλείσει το παράθυρο ευκαιριών που άνοιξε στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι τα spreads μπορεί να εκτιναχθούν προς τις 650 με 700 μονάδες βάσης όπερ σημαίνει ότι η 10ετία θα εμφανίζει απόδοση στην Ελλάδα περίπου 7,3% με 8%.
Μια τέτοια εξέλιξη θα θέσει εκ νέου την Ελλάδα εκτός αγορών.
Αν αυτό συμβεί τότε θα αποτύχει η έκδοση 7ετούς ομολόγου καθώς θα ακυρωθεί.
Η Ελλάδα μην μπορώντας να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές θα υποχρεωθεί να υπογράψει και 3ο μνημόνιο να συνάψει και νέο δάνειο για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό.
Στις τράπεζες που ενόψει των stress tests είναι πολύ πιθανό να υλοποιήσουν νέες ΑΜΚ, είναι πιθανό να μην μπορούν να τις καλύψουν αν και δεν ασπαζόμαστε αυτό το σενάριο καθώς οι ξένοι έχουν επενδύσει πολλά κεφάλαια και θα προσπαθήσουν να διασώσουν τις επενδύσεις τους. Σίγουρα όμως η άντληση κεφαλαίων από τις αγορές θα είναι πιο δύσκολη υπόθεση.
Το ίδιο θα συμβεί και για τα ομολογιακά των εταιριών, όλα θα παγώσουν καθώς κανείς ξένος δεν θα θέλει να αναλάβει ελληνικό ρίσκο. Η αύξηση του πολιτικού κινδύνου, είναι πολύ πιθανό να κλείσει το παράθυρο ευκαιριών και αν αυτό συμβεί τότε θα έχει η Ελλάδα πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Θα συρθεί σε νέο μνημόνιο και οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις θα είναι παγιδευμένες.
Το πολιτικό σύστημα έγκαιρα να λάβει μέτρα να προφυλάξει την Ελλάδα, την οικονομία και τις τράπεζες από το μεγάλο σοκ που έρχεται και θα πληγώσει εκ νέου την ασθενική ελληνική οικονομία.

Αντίδραση στις μετοχές των τραπεζών – Σημαντικά κέρδη στα warrants

Ανοδικές τάσεις σημειώθηκαν σήμερα στις μετοχές των τραπεζών, μετά τη μεγάλη χθεσινή πτώση, όμως δεν υπήρξε σοβαρό και πειστικό momentum ισχυρής αντίδρασης. Ο κλάδος όσο βρίσκεται σε ομηρία τραπεζικών και πολιτικών stress tests δεν μπορεί να ανακάμψει. Παράλληλα, αντίδραση σημείωσαν τα warrants, τα οποία είχαν διακύμανση έως 17% σήμερα, δεδομένου ότι από πτώση 7,32% γύρισε έως το +10%, όμως έχασαν σημαντικό μέρος από τα κέρδη τους τελικά...
Η Εθνική έκλεισε στα 2,32 ευρώ με άνοδο +1,75% και όγκο 9 εκατ. τεμάχια, με την κεφαλαιοποίηση στα 8,19 δισ. ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα  2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013.
Τα stop losses στην Εθνική βρίσκονται στα 2 -2,13 ευρώ και η ισχυρή αντίσταση στα 2,8 ευρώ.
Η Εθνική θα χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια στα νέα stress tests, ωστόσο τα νέα κεφάλαια θα μπορούσε να τα αντλήσει από πώληση μέρους της Finansbank αν το μέγεθος της κεφαλαιακής απαίτησης είναι μικρό.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ και είχε πτώση έως σήμερα 37,52% το Σεπτέμβριο αντέδρασε σήμερα στο +5,33% στα 0,4350 ευρώ και όγκο 1,83 εκατ. τεμάχια. Έφτασε να χάνει έως 5,57% και να κερδίζει +11,38%.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 0,6140 ευρώ με άνοδο 1,82% και όγκο 18,56 εκατ. τεμάχια, με την αποτίμηση στα 7,84 δισ. ευρώ. Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ. Τα ισχυρά stop losses στην μετοχή βρίσκονται στα 0,55 ευρώ ενώ η αντίσταση στα 0,70 ευρώ.
Η Alpha Βank θα χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια στα stress tests ενώ υλοποιεί εθελουσία 2000 ατόμων που θα κοστίσει 115 εκατ ευρώ περίπου. 
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ έκλεισε στα 1,37 ευρώ με άνοδο 5,38 με και ισχυρό όγκο 7 εκατ. τεμάχια.
Η Πειραιώς που είχε πτώση 18% στις 14 τελευταίες συνεδριάσεις από 9 Σεπτεμβρίου έκλεισε στα 1,34 ευρώ με άνοδο +1,75% και όγκο 8,98 εκατ. τεμάχια, με κεφαλαιοποίηση στα 8,17 δισ. ευρώ. Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ.
Η Πειραιώς θα χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια στα stress tests αλλά το ποσό δεν θα υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ και το Σεπτέμβριο έως σήμερα είχε πτώση 40%, έκλεισε στα 0,4270 ευρώ με άνοδο +4,15% και όγκο 3,65 εκατ. τεμάχια, ενώ έφτασε αρχικά να χάνει 7,32% και να κερδίζει 9,02% ενδοσυνεδριακά.
Η Eurobank που είχε συμπληρώσει 6ήμερο σερί πτώσης χάνοντας -11,93% έκλεισε στα 0,3120 ευρώ με άνοδο +0,65% και όγκο 25,86 εκατ. τεμάχια, ενώ η κεφαλαιοποίηση διαμορφώνεται στα 4,58 δισ. ευρώ. Το stop losses στα 0,28 ευρώ ενώ η ισχυρή αντίσταση βρίσκεται στα 0,35 ευρώ.
Η Attica Βank που είχε συντριπτική - ισοπεδωτική πτώση σε ποσοστό -25% το προηγούμενο 3ήμερο με διαρκή ιστορικά χαμηλά και πλήρη... εξαΰλωση, έκλεισε στα 0,0820 ευρώ με αντίδραση +9,33% και όγκο 2 εκατ. τεμάχια, με την κεφαλαιοποίηση στα 86,8 εκατ. ευρώ.
Η τιμή της ΑΜΚ των 434 εκατ. της Attica Βank προ reverse split θα καθοριστεί στα 0,05 ευρώ.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 12,03 ευρώ με πτώση -0,91% και αποτίμηση στα 239 εκατ. ευρώ.

Μεικτές τάσεις στον FTSE 25 - Ισχυρές πιέσεις κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου

Μεικτή ήταν η εικόνα στο χώρο του FTSE 25, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να είναι αυξημένη και σήμερα. Συνολικά ο τζίρος που διακινήθηκε στο χώρο του FTSE 25 ήταν στα 122 εκατ. ευρώ. Έντονη κινητικότητα υπήρξε στον ΟΤΕ που διακίνησε 2,55 εκατ. τεμάχια με πακέτα από τη Bank of America και τζίρο 26,3 εκατ. ευρώ, ενώ αυξημένο όγκο και τζίρο είχαν μετοχές όπως ΟΠΑΠ, Jumbo, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος και ΕΧΑΕ.
Ο ΟΤΕ που είχε πτώση -6,33% το 3ήμερο έκλεισε στα 10,35 ευρώ με άνοδο +0,48% και αποτίμηση 5,09 δισ. ευρώ, με πρώτη στήριξη στα 10,05 ευρώ και δεύτερη στα 9,68 ευρώ, ενώ η αντίσταση εντοπίζεται στα 10,67 ευρώ.
Η ΔΕΗ που έχει ισχυρές απώλειες -14% το 6ήμερο έκλεισε στα 9,40 ευρώ με πτώση -1,26% και κεφαλαιοποίηση 2,18 δισ. ευρώ, με πρώτη στήριξη στα 9,27 ευρώ και δεύτερη στα 8,82 ευρώ, ενώ η αντίσταση εντοπίζεται στα 9,75 ευρώ.
Η μετοχή του ΟΠΑΠ που δέχεται αξιοσημείωτη πίεση στο ταμπλό εσχάτως συμπληρώνοντας 7ήμερο πτωτικό σερί με απώλειες 15%, έκλεισε στα 10,35 ευρώ με νέα πτώση -3% και κεφαλαιοποίηση στα 3,3 δισ. ευρώ, με πρώτη στήριξη σ6τα 10,20 ευρώ και δεύτερη στα 9,87 ευρώ, ενώ η αντίσταση βρίσκεται στα 11,02 ευρώ.
Η Coca Cola HBC έκλεισε στα 17 ευρώ με πτώση 0,41% και κεφαλαιοποίηση 6,25 δισ. ευρώ.
Η Folli Follie έκλεισε στα 29,45 ευρώ με άνοδο +0,86% και αποτίμηση 1,97 δισ. ευρώ, ενώ η Jumbo που στις 11 τελευταίες συνεδριάσεις έχει μόλις μία ανοδική με πτώση 12% έκλεισε στα 10,01 ευρώ με πτώση 0,50% και αποτίμηση 1,36 δισ. ευρώ.
Ο Τιτάνας έκλεισε στα 19,80 ευρώ με άνοδο +0,51% και κεφαλαιοποίηση 1,52 δισ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 5,18 ευρώ με άνοδο +1,77% και αποτίμηση 1,58 δισ. ευρώ, με πρώτη στήριξη στα 4,91 ευρώ και δεύτερη στα 4,77 ευρώ, ενώ η αντίσταση εντοπίζεται στα 5,30 ευρώ.
Η Motor Oil που προβληματίζει καθώς χάνει 17,66% στις 12 τελευταίες συνεδριάσεις έκλεισε στα 6,90 ευρώ με νέα ισχυρή πτώση -3,90% και αποτίμηση 764 εκατ. ευρώ.
Η ΕΥΔΑΠ που βρέθηκε στην κορυφή της πτώσης στο χώρο του FTSE 25 το Σεπτέμβριο χάνοντας 22,56%, έκλεισε στα 7,31 ευρώ με άνοδο +4,43% και αποτίμηση 778 εκατ. ευρώ.
Η Viohalco έκλεισε στα 3,44 ευρώ με άνοδο 2,08% και αποτίμηση 755 εκατ. ευρώ, έχοντας πτώση 18,10% από 8 Σεπτεμβρίου.
Η MIG που κλείνει πτωτικά στις 15 από τις 16 συνεδριάσεις από 8 Σεπτεμβρίου με απώλειες 26%, αδυνατεί να βγάλει αντίδραση καθώς έκλεισε εκ νέου με πτώση 2,86% στα 0,3060 ευρώ, με όγκο 2,1 εκατ. τεμάχια και αποτίμηση 286 εκατ. ευρώ! Η τιμή μετατροπής του ομολογιακού σε μετοχές θυμίζουμε βρίσκεται στα 0,54 ευρώ.
Η Μυτιληναίος έκλεισε στα 6,17 ευρώ με άνοδο +3,01% και κεφαλαιοποίηση 721 εκατ. ευρώ, έχοντας πρώτη στήριξη στα 5,78 ευρώ και δεύτερη στα 5,60 ευρώ, ενώ η επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στα 6,24 ευρώ.
Η θυγατρική της Μυτιληναίος Μέτκα έκλεισε στα 10,17 ευρώ με πτώση -0,29% και αποτίμηση 528 εκατ. ευρώ.
Η Eurobank Properties έκλεισε στα 9 ευρώ αμετάβλητη με αποτίμηση 911 εκατ. ευρώ.
Η Ελλάκτωρ που στις 12 τελευταίες προηγούμενες συνεδριάσεις είχε πτώση 13,54% έκλεισε στα 3,05 ευρώ με άνοδο +1,67% και αποτίμηση 539 εκατ. ευρώ.
Η ΕΧΑΕ που είχε πτώση 21,23% στις 11 προηγούμενες συνεδριάσεις, έκλεισε στα 6,05 ευρώ με αντίδραση 2,54% και αποτίμηση 395 εκατ. ευρώ.
Η Τέρνα Ενεργειακή έκλεισε στα 3,14 ευρώ χωρίς μεταβολή με αποτίμηση 343 εκατ. ευρώ, ενώ η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε στα 3,20 ευρώ αμετάβλητη με αποτίμηση 302 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΛΠ έκλεισε στα 14,82% με οριακή πτώση 0,13% και αποτίμηση 370 εκατ. ευρώ, ενώ η Intralot έκλεισε στα 1,60 ευρώ με πτώση 2,44% και κεφαλαιοποίηση 254 εκατ. ευρώ.

Νέα πτώση στα ελληνικά ομόλογα, στο 6,57% η 10ετία και spread 566 μ.β.  

Νέα ισχυρή πτώση καταγράφεται στα ελληνικά ομόλογα καθώς συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις από ξένους λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα. Στην ελληνική 10ετία λήξης 2024 το εύρος τιμών αγοράς και πώλησης, διαμορφώνεται στις 77,25 με 78,50 μονάδες βάσης ή απόδοση 6,57% από 6,28%.
Το χαμηλό ετών είναι στο 5,47% τον Ιούνιο του 2014.  
Το spread η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών 10ετών και γερμανικών ομολόγων σήμερα στις 566 από 538 μονάδες βάσης.
Η νέα ελληνική 5ετία διαπραγματεύεται ακόμη σε τιμές λίγο υψηλότερες σε σχέση με την τιμή έκδοσης.
Το 5ετές ομόλογο λήξης 2019 εκδόθηκε στις 99,13 μονάδες βάσης και σήμερα βρίσκεται στις 99,30 μονάδες βάσης ή απόδοση 4,92% από 4,95% την ημέρα έκδοσης του.
Το νέο 3ετές ομόλογο εκδόθηκε στις 99,65 μονάδες βάσης και βρίσκεται στις 98,22 μ.β.  με απόδοση 4,06% από 3,5% όταν εκδόθηκε. Όσον αφορά τα ομόλογα του ευρωπαϊκού νότου, σήμερα επικρατούν ανοδικές τάσεις στις τιμές λόγω επιλεκτικών αγορών. Η Ιρλανδική 10ετία εμφανίζει απόδοση 1,69%, το 10ετές Πορτογαλικό ομόλογο  3,13%, η Ισπανία 2,09% και η Ιταλία 2,39%.
Η Γερμανία  εμφανίζει απόδοση στο 10ετές ομόλογο  στο 0,92% (με βάση το ομόλογο λήξης Μαΐου 2024) και η Ιρλανδία 1,69% δηλαδή spread περίπου 76 μονάδες βάσης όταν έχουν διαφορά πιστοληπτικής διαβάθμισης 8 βαθμίδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης