Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Τι έγινε σήμερα 9/12 στο ταμπλό του Χ.Α.

Το Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Τι έγινε σήμερα 9/12 στο ταμπλό του Χ.Α.
Αρκετές δεκάδες μετοχών προβλημάτισαν με την εικόνα που επέδειξαν...
ΙΔΑΝΙΚΗ ημέρα κατοχύρωσης κερδών η χθεσινή, με την συντριπτική πλειοψηφία των traders να την έχουν εκμεταλλευτεί σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέξαμε από τα αρμόδια desks των ΑΧΕ…

  • To επίπεδο των 650 μονάδων έδωσε διόρθωση, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο.
  • O γ.δ. βρέθηκε να υποχωρεί κατά 2,24% στις 633,73 μονάδες για να ανακάμψει αργότερα και στο τέλος της ημέρας να κλείνει στο -1,26% στις 640,09 μονάδες με την βοήθεια των σηματωρών ΕΕΕ, ΟΤΕ, ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, ΤΙΤΚ και την διόρθωση της ΑΛΦΑ από το -4,50% στο -2%...
  • Ο ΔΤΡ υποχώρησε στις 872,83 μονάδες στο -2,61% με χαμηλό τις 857,90 μον. (-4,28%) και με τζίρους 25,25 εκατ. (50% του συνολικού)...
  • Αρκετά μειωμένη η αξία των συναλλαγών στα 50,66 εκατ. (πακέτα: 2,06 εκατ. ευρώ)...
  • Σημαντικές πιέσεις σε ΛΑΜΔΑ (-3,53%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-3,42%), ΕΥΡΩΒ -4,14%, ΔΕΗ -3,18%, ΒΙΟ -2,90%...
  • Τραγική εικόνα για την ΑΤΤΙΚΗΣ που παραπαίει στο ταμπλό... (νέα πτώση αυτή την φορά στο -3,77% στα...0,0510 ευρώ με τζίρο 163 χιλ. ευρώ...
  • Αρκετές δεκάδες μετοχών προβλημάτισαν με την εικόνα που επέδειξαν...

640,09

Εβδοµάδα: +4,26%

Έτος: +1,38%

Min (Εβδ.): 614,18

Max (Εβδ.): 650,11

Min 2016: 420,82 (11 Φεβ.)

Max 2016: 656,15 (31 Μαίoυ)

Συνολική Κεφαλαιοποίηση της Αγοράς: 44,9 δισ. ευρώ

Μέση ηµερήσια αξία συναλλαγών (εβδοµάδα): 73,7 εκατ. ευρώ

∆(%) εβδοµάδα: -11%

Εισροές/ Εκροές Μετοχ. Αµοιβαία Εσωτερικού εβδ.: -0,6 εκατ. ευρώ

Εισροές/ Εκροές Μετοχ. Αµοιβαία Εσωτερικού έτος: -23,8 εκατ. ευρώ




FAST FIN SEC:
To επίπεδο των 650 μονάδων δίνει διόρθωση, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο.



unnamed-12

  • Το αντίστοιχο των 637 μονάδων είναι η ελάχιστη διόρθωση της κίνησης ενώ αυτό των 631 αποτελεί την κύρια στήριξη και την επιβεβαίωση στην πρόσφατη διάσπαση.
  • Μαζί με τις τραπεζικές μετοχές που δικαιολογημένα διόρθωναν, την ίδια μεταχείριση είχαν και για την ίδια αιτία υποχωρούσαν τα επιθετικά χαρτιά του ΧΑ με ορισμένα εξ αυτών να επιτυγχάνουν αρκετά καλύτερα κλεισίματα...

ΔΡΟΥΚ: Τρίτο πλαφόν του 10% και που θα σταματήσει η τόσο αδικημένη στο ταμπλό μετοχή της...

ΔΕΗ: Η μετοχή παραμένει κάτω από τον ΚΜΟ των 200ΗΜ ενώ το σήμα αγοράς κινδυνεύει, με την στήριξη στα 3,06 ευρώ να απειλείται. Με πτώση 3,18% στα 3,0400 και συναλλαγές αξίας 700 χιλ. ευρώ.

ΜΥΤΙΛ: Σημαντικές πιέσεις μετά από τέτοιο ράλι με τον τίτλο να υποχωρεί κάτω από το επίπεδο της υπεραγορασμένης ζώνης και να διαπραγματεύεται μεταξύ των ΚΜΟ των 5ΗΜ και 10ΗΜ με την στήριξη στα 5,8700 ευρώ. Στο -3,22% στα 6,0200 ευρώ με συναλλαγές αξίας 1 και πλέον εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΟ (Μάνος Χατζ.): Το «όχι» της Ιταλίας φαίνεται ότι ήταν τελικά μέσα στις χρηματιστηριακές τιμές, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική. Το Eurogroup το απόγευμα της Δευτέρας μπορεί να μην έκλεισε την β’ αξιολόγηση έδωσε όμως εναύσματα για το τι θα επακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση της, αναφορικά με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα μείωσης του ελληνικού χρέους.
  • - Οι εκκρεμότητες για να φθάσει η Ελλάδα σε μια οριστική απόφαση δεν είναι αμελητέες καθώς θα πρέπει να συμφωνηθεί τόσο από την Ευρώπη όσο και από το ΔΝΤ ποίοι θα πρέπει να είναι οι δημοσιονομικοί στόχοι στα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2017 και για πόσο χρονικό διάστημα.
  • - Το ενδεχόμενο ενός έκτακτου Eurogroup φαίνεται να έχει μετακινηθεί προς το ξεκίνημα της επόμενης χρονιάς δίνοντας χρόνο στις δύο πλευρές να προετοιμάσουν τα δικά τους σενάρια βιωσιμότητας του χρέους πάνω στα οποία θα κριθεί τελικά τι θα ζητηθεί να πράξει η ελληνική πλευρά.
  • - Στα καλά νέα της εβδομάδας που τελειώνει ήταν και η παράταση της περιόδου της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ έως το τέλος του 2017 αυξάνοντας έτσι τις ελληνικές ελπίδες για την αποδοχή των ελληνικών τίτλων μέσα στο α’ τρίμηνο του 2017 στο πρόγραμμα αγορών.



Είναι αναμενόμενο το περιεχόμενο των νέων αυτή την περίοδο να έχει μεγαλύτερη αντανάκλαση στις τραπεζικές μετοχές...

  • - Οι κύριοι εκφραστές των εξελίξεων την εβδομάδα που πέρασε ήταν οι ελληνικές τράπεζες και από ότι φαίνεται θα παραμείνουν στο προσκήνιο και το επόμενο διάστημα.
  • - Οι μνήμες των περυσινών τιμών των αυξήσεων κεφαλαίου επανήλθαν ως άτυποι στόχοι τιμών δίνοντας πολύ χώρο σε θεσμικά και βραχυπρόθεσμα κεφάλαια να αναλάβουν δράση.
  • - Μάλιστα στην διάρκεια της εβδομάδας ο τραπεζικός κλάδος έφθασε να αντιπροσωπεύει το 70% του συνολικού ημερήσιου τζίρου βοηθούμενος και από το αντίστοιχα ευνοϊκό κλίμα που επικράτησε στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
  • - Αν η περίπτωση της Monte di Paschi κλείσει μέσα στο Σαββατοκύριακο χωρίς κραδασμούς το ενδιαφέρον θα ανανεωθεί εντονότερα μετά και τις πρόσφατες -και ίσως κατόπιν εορτής- θετικές αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων που αφορούν την κερδοφορία του κλάδου.

Η Goldman Sachs
διατηρεί στην Alpha Bank την σύσταση ΑΓΟΡΑ, ενώ για Εθνική, Eurobank και Πειραιώς διατηρεί την σύσταση ΟΥΔΕΤΕΡΗ.

  • - Σταθερές παραμένουν και οι τιμές στόχοι, στα 2,20 ευρώ για την Alpha, στα 0,25 ευρώ για την Εθνική
  • - Στα 0,70 ευρώ για την Eurobank και στα 0,20 ευρώ για την Πειραιώς.

 

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ: Η Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα (Federal Reserve) την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου αποφασίζει στην τελευταία της συνεδρίαση για φέτος την αύξηση των επιτοκίων.
  • - Οι Αγορές ήδη έχουν προεξοφλήσει το ενδεχόμενο, επομένως το ενδιαφέρον θα συγκεντρωθεί γύρω από την συνοδευτική ανακοίνωση της μεσοπρόθεσμης προοπτικής νέων αυξήσεων.
  • - Μια μέρα αργότερα συνεδριάζει η Κεντρική τράπεζα της Αγγλίας. Στις 12 Δεκεμβρίου η μετοχή της Motor-oil θα διαπραγματεύεται χωρίς το προμέρισμα ύψους 20 λεπτών ανά μετοχή.
  • - Η Τράπεζα Αττικής συγκαλεί έκτακτη Γενική συνέλευση στις 14/12 με κύριο θέμα την «λήψη απόφασης αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Τράπεζας».
  • - Την Τετάρτη θα διεξαχθεί και η τελευταία δημοπρασία εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων για φέτος. Τέλος την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου λήγουν τα παράγωγα σε δείκτες και μετοχές για το Δεκέμβριο.

ΧΑΡΑΚΕΣ (Μάνος Χατζ.):
Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε τροχιά προσέγγισης των υψηλών της χρονιάς (658 μονάδες) και παρά την κόπωση που διαφάνηκε στην συνεδρίαση της Παρασκευής διατηρεί ακέραιες τις πιθανότητες για την επίτευξη του επόμενου στόχου.

  • - Σε αυτό συνηγορούν και οι συναλλακτικοί τζίροι οι οποίοι έχουν επιστρέψει σε «επίπεδα κανονικότητας». Επίπεδα 70 – 90 εκατ. ευρώ μέσων ημερήσιων συναλλαγών μπορούν να απορροφήσουν τα κερδισμένα χαρτοφυλάκια των τραπεζικών μετοχών και παράλληλα να δώσουν ώθηση προς νέα υψηλότερα επίπεδα.
  • - Κατά τα άλλα, η διάσπαση των 630 μονάδων στην τρίτη και επιτυχημένη προσπάθεια είχε τα χαρακτηριστικά μιας κίνησης διαφυγής. Γρήγορες κινήσεις χωρίς ευκαιρίες επιστροφής και έντονες θετικές διακυμάνσεις με διάχυση σε όλο το εύρος των κεφαλαιοποιήσεων και κλεισίματα με λευκά σώματα ακολούθησαν μετά την υπέρβαση των 630 μονάδων.
  • - Ακόμα, ο Γενικός Δείκτης δεν έχει εισέλθει σε υπερτιμημένες ζώνες τιμών ενώ όλοι οι κινητοί μέσοι παραμένουν αγορασμένοι με σημαντικά περιθώρια πλέον από τις κομβικές αλλαγές της τάσης. Το επίπεδο στήριξης έχει μετατοπιστεί προς τις 600 μονάδες ενώ τα υψηλά έτους, οι 658,99 μονάδες της 31ης Μαΐου είναι η επόμενη άμεση αντίσταση της αγοράς.
  • - Συμπερασματικά, μετά από μια τοπική διόρθωση τιμών η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη θα αναμέναμε εκ νέου ανοδική κίνηση έως το τέλος του έτους καθώς τόσο οι τεχνικές όσο και οι θεμελιώδεις ενδείξεις παραμένουν υπέρ ενός τέτοιου σεναρίου.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης