Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αυστηροποιείται το καθεστώς ασφάλισης αυτοκινήτων - Παύει αυτόματα η ισχύς του ασφαλιστηρίου 16 μέρες από τη λήξη του

tags :
Αυστηροποιείται το καθεστώς ασφάλισης αυτοκινήτων - Παύει αυτόματα η ισχύς του ασφαλιστηρίου 16 μέρες από τη λήξη του
Δεν θα προηγείται ενημερωτική επιστολή της εταιρείας προς τον πελάτη
Αυστρηροποιείται το καθεστώς ασφάλισης αυτοκινήτων, καθώς θα παύει αυτόματα η ισχύς του ασφαλιστήριου συμβολαίου 16 ημέρες μετά τη λήξη του, χωρίς να προηγηθεί ενημερωτική επιστολή της ασφαλιστικής εταιρείας προς τον πελάτη, όπως συμβαίνει έως τώρα.
Οι αλλαγές αυτές γίνονται στο πλαίσιο ενσωμάτωσης στο εθνικό δίκαιο ευρωπαϊκής οδηγίας που συμπεριελήφθη μαζί με άλλες διατάξεις σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και αφορά κυρίως θέματα τραπεζικής εποπτείας.
Επίσης, με άλλη διάταξη, καταργείται το αυτοκόλλητο (προσωρινό και μόνιμο) σήμα ασφάλισης στο αυτοκίνητο και ως αποδεικτικό στοιχείο θα αρκεί στο εξής το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Ακόμη, μια ασφαλιστική εταιρεία θα υποχρεούται να ενεργοποιήσει τη διαδικασία αποζημίωσης ακόμη και αν το ζητήσει ο οδηγός που εμπλέκεται στο ατύχημα και δεν είναι πελάτης της, κάτι που σήμερα ισχύει ύστερα από αίτηση του δικού της ασφαλισμένου.
Παράλληλα, οι ασφαλιστικές είναι υποχρεωμένες να απαντούν σε διάστημα τριών μηνών για τις αιτήσεις αποζημιώσεων διαφορετικά θα επιβαρύνονται με τόκους υπερημερίας, ενώ όσον αφορά την προθεσμία αποζημίωσης του δικαιούχου, αυτή ορίζεται σε δέκα ημέρες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης