Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

ARAG: Θετικά τα οικονομικά αποτελέσματα το 2013

tags :
ARAG: Θετικά τα οικονομικά αποτελέσματα το 2013
H συνολική απόδοση του ομίλου διαμορφώθηκε στα 1,58 δισ. ευρώ
«Οι εργασίες μας αναπτύχθηκαν καλύτερα από ότι προβλέψαμε στα τέλη του προηγούμενου έτους», δήλωσε ο πρόεδρος του διεθνούς ομίλου ARAG SE, Dr Paul-Otto Fassbender.
Οι δηλώσεις έρχονται μετά την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας για το 2013, όπου καταγράφηκε αύξηση των ασφαλιστικών εργασιών, κατά 1,4%, ενώ τα έσοδα από τα διεθνή υποκαταστήματα του ομίλου κατέγραψαν ενίσχυση των εσόδων, της τάξεως του 5,4%.
Συνολικά τα έσοδα από τα ασφάλιστρα ανήλθαν στα 1,53 δισ. ευρώ, αλλά και η συνολική απόδοση του ομίλου διαμορφώθηκε στα 1,58 δισ. ευρώ, από 1,55 δισ. ευρώ.
Η εταιρεία τονίζει, ακόμα, ως μετά από μια ολόκληρη δεκαπενταετίας, σημειώθηκε αύξηση των ασφαλίστρων Νομικής Προστασίας στη Γερμανία.
Το πλεόνασμα του 2013 βελτιώθηκε κατά 25% και όλα δείχνουν ότι τα θετική οικονομική πορεία θα συνεχιστεί και το 2014.
Το αποτέλεσμα της κύριας δραστηριότητας της ARAG μετά το περσινό ρεκόρ των 92 εκατ. ευρώ, παραμένει σε εξαιρετικά, υψηλό επίπεδο των 76,1 εκατ. ευρώ.
Για τους ιδιοκτήτες της ARAG ο όμιλος συνεχίζει να αποτελεί μία εξαιρετική επένδυση, για αυτό και αύξησαν με ίδια κεφάλαια το μετοχικό κεφάλαιο κατά σχεδόν 10%, ήτοι από 361,4 εκατ. ευρώ σε 394,1 εκατ. ευρώ.  
Ως προς τις προβλέψεις για το 2014, η νέα παραγωγή της ARAG, έδειξε κατά τους πρώτους μήνες εμφανείς προοπτικές ανάπτυξης, ενώ αυξήθηκαν τα έσοδα από ασφάλιστρα κατά 2,5% το α΄ εξάμηνο 2014, ήτοι από 797,6 εκατ. ευρώ σε 818 εκατ. ευρώ.
Ο Dr. Paul- Otto Fassbender είναι πεπεισμένος ότι η ARAG «έχει τα προσόντα να αναπτυχθεί και να καθιερωθεί σήμερα ως ένας εκ των καλύτερων ασφαλιστών στην αγορά», διότι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «οι επιτυχίες του αύριο δεν δημιουργούνται οποτεδήποτε αλλά σήμερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης