Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

ΑΧΑ: Συμμετείχε στην «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» για τέταρτη συνεχή χρονιά

ΑΧΑ: Συμμετείχε στην «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα»  για τέταρτη συνεχή χρονιά
Εθελοντές της Εταιρείας από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν στην «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» 
Από το βράδυ του Σαββάτου 18/10 μέχρι τις πρώτες ώρες της Κυριακής, στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΑΧΑ για την πρόληψη και την προστασία, εθελοντές της Εταιρείας από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν στην «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» για τέταρτη συνεχή χρονιά.
Στόχος της δράσης ήταν να ενημερώσει τους νέους για την οδική ασφάλεια καινα οριστείο«Οδηγός της Παρέας» που δεν θα κατανάλωνε αλκοόλ για να επιστρέψει τους υπόλοιπους με ασφάλεια στο σπίτι.
Η ενέργεια διοργανώθηκε σε 21 πόλεις (32 νυχτερινά Κέντρα διασκέδασης) από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», στρατηγικό συνεργάτη της ΑΧΑ στον τομέα της πρόληψης για τα τροχαία συμβάντα.
• Στη διάρκεια της «Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα» 2.525 πολίτες ενημερώθηκαν για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και το 56% αυτών συμμετείχε εθελοντικά σε «φιλικά αλκοτέστ» μετά τη διασκέδασή τους.
• Στην Ευρώπη το 20131, 6.500 πολίτες έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία που προκλήθηκαν από οδηγούς υπό επήρεια αλκοόλ ενώ 26.025 έχασαν τη ζωή τους από τροχαία συνολικά.
• Στην Ελλάδα το 2013 τραυματίστηκαν θανάσιμα 861 άνθρωποι και σοβαρά 1.326. Η Ελλάδα κατατάσσεται ανάμεσα στις χώρες με τους περισσότερους τραυματισμούς / εκατομμύριο πληθυσμού στην Ε.Ε.
Στόχος ενεργειών όπως η «Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» είναι να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες μας για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ καθώς από στατιστικές έρευνες2 προκύπτει ότι από το σύνολο του πληθυσμού των Ελλήνων, 5% γνωρίζουν τα «όρια» της Τροχαίας για την κατανάλωση αλκοόλ πριν την οδήγηση, 15% δίνουν λάθος απάντηση και 75% δεν γνωρίζουν.
Για την ΑΧΑ η οδική ασφάλεια αποτελεί κύρια προτεραιότητα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τροχαία αφορούν κυρίως σε ηλικίες 15-29 ετών, η ΑΧΑ στηρίζει ενεργά την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των νέων και μέσα από τη δική της εμπειρία και τεχνογνωσία για τη μείωση των κινδύνων τους στηρίζει να κατανοήσουν ότι η πρόληψη είναι καθοριστικής σημασίας για την αποφυγή δυστυχημάτων.
Έχοντας υπόψη τους τα παραπάνω, οι εθελοντές της ΑΧΑ συμμετείχαν στη «Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα»με ενθουσιασμόκαι αίσθημα ευθύνης, περνώντας μαζί με τους ανθρώπους του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» σωστά μηνύματα προς τους οδηγούς και μοτοσικλετιστές κατά τη βραδινή τους έξοδο. Παράλληλα, ενημέρωναν τους συμπολίτες μας για τη νέα εφαρμογή«Ασφαλής Οδήγηση» που έχειδημιουργήσει η ΑΧΑ και η οποία έχει ως στόχο να αποτελέσει σύμμαχο προς τους οδηγούς για την ασφαλή μετακίνησή τους στη διασκέδαση, αλλά και στα ταξίδια.
Συνολικά στην Ευρώπη οι προσπάθειες που έχουν γίνει για την πρόληψη στο κρίσιμο ζήτημα «Αλκοόλ και Οδήγηση», έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση στα τροχαία εξαιτίας της επήρειας αλκοόλ κατά 53%3 (2001 – 2010).

www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης