Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Εθνική Ασφαλιστική: Ένα ευρώ για κάθε ασφαλιστήριο στο πρόγραμμα act4greece

Εθνική Ασφαλιστική: Ένα ευρώ για κάθε ασφαλιστήριο στο πρόγραμμα act4greece
Σαρδέλης: Η Εθνική Ασφαλιστική ήταν πάντοτε εστιασμένη στις ανθρώπινες ανάγκες και στα έργα ανθρώπων
Σε ειδική εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι και συνεργάτες της Εθνικής Ασφαλιστικής καθώς και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαϊου η επίσημη ανακοίνωση της συμμετοχής της Εθνικής Ασφαλιστικής με 1 Ευρώ για κάθε νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης act4Greece (πλατφόρμα Crowdfunding).
Με πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας, η πλατφόρμα act4Greece αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο υποδοχής και υποστήριξης έργων που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και οικονομία και στηρίζεται στο crowdfunding, δηλαδή στην συμμετοχική χρηματοδότηση, μία απλή, διαφανής και αξιόπιστη πρακτική, στο πλαίσιο της οποίας κάθε πολίτης, εταιρία, φορέας μπορεί να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του.
Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Χριστόφορος Σαρδελής καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους αναφέρθηκε στον κοινωνικό ρόλο της εταιρίας κατά τα 125 χρόνια λειτουργίας της υπογραμμίζοντας πως «η Εθνική Ασφαλιστική ήταν πάντοτε εστιασμένη στις ανθρώπινες ανάγκες και στα έργα ανθρώπων. Και σήμερα που λόγω των συνθηκών η λέξη «ανάγκη» έχει αποκτήσει κυρίαρχο ρόλο στις ζωές όλων μας, το πάθος μας για μια δυνατή και συνεκτική κοινωνία ανθρώπων, αποτελεί και την ευκαιρία να κάνουμε ακόμη πιο ισχυρούς τους δεσμούς, να δουλέψουμε μεθοδικότερα και να συνεισφέρουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά εκεί που χρειάζεται. Και σ’ αυτήν την εποχή, όπου είναι δυστυχώς πολλοί αυτοί που δεν έχουν τα αναγκαία, έχουμε όλοι μας πολλά να μάθουμε και κυρίως έχουμε όλοι μας πολλά να δώσουμε από καρδιάς και πάντα με αφοσίωση για το καλό της κοινωνίας μας, για το αύριο των παιδιών μας και το μέλλον αυτού του τόπου. Γιατί η δύναμή μας, η δύναμη της Εθνικής Ασφαλιστικής πάντα ήταν και πάντα θα είναι η δύναμη των πολλών στην πράξη».
Στη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σταύρος Κωνσταντάς τόνισε πως ο στόχος της συμμετοχής της Εθνικής Ασφαλιστικής σε αυτήν την δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι «να κινητοποιηθούμε όλοι ΕΜΕΙΣ, που ανήκουμε στην μεγάλη οικογένεια του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και να κινητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε με την σειρά μας τους πελάτες μας για την καινοτόμο αυτή πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας! Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα συγκέντρωσης πόρων από κάθε ενδιαφερόμενο, ευαισθητοποιώντας και ενθαρρύνοντας τους συμπολίτες μας να συνεισφέρουν ό,τι ο καθένας μπορεί, ώστε να υλοποιηθούν έργα που έχει ανάγκη η Ελληνική κοινωνία».
Η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κυρία Λούκα Κατσέλη ευχαρίστησε θερμά τη Διοίκηση και τους ανθρώπους της Εθνικής Ασφαλιστικής για την ένταξη του act4Greece στις δράσεις ΕΚΕ της εταιρίας, αναφέρθηκε αναλυτικά στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η πλατφόρμα και στα 4 βασικά πλεονεκτήματά της που είναι η διαφάνεια και η λογοδοσία, η αξιοπιστία του φορέα υλοποίησης των έργων, η δυνατότητα διεύρυνσης των χρηματοδοτικών πόρων της ΕΚΕ και η αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας της κοινωνίας. Η κυρία Κατσέλη παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τους 7 άξονες των έργων που καλύπτει το act4Greece, καθώς και τις 4 ενεργές δράσεις που αφορούν στην παροχή σχολικών γευμάτων στην Δυτική Αττική, στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ανθρωπιστικής βοήθειας σε ακριτικά νησιά του Ανατ. Αιγαίου, στη δημιουργία εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικτυακής εφαρμογής με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τέλος στην επισκευή και εκσυγχρονισμό των υποδομών των δύο θεατρικών σκηνών του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας υπογράμμισε πως «Το act4Greece δίνει μια διέξοδο, ώστε από την Ελλάδα της κρίσης να περάσουμε στην Ελλάδα της ελπίδας, της αλληλεγγύης και της προοπτικής. Είναι η στιγμή να αποδείξουμε ότι, αν όλοι συνεισφέρουμε από λίγο, μπορούμε να πετύχουμε πολλά».
Ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Γιώργος Ζαφείρης ανακοίνωσε την απόφαση της Εταιρίας να συμμετέχει στο act4Greece με 1 Ευρώ για κάθε ασφαλιστήριο, προκειμένου να στηρίξει συγκεκριμένες δράσεις και τόνισε την στρατηγική σημασία της επιλογής διαφανών και αξιόπιστων δράσεων ΕΚΕ, τόσο για την ευρωστία και αειφόρο ανάπτυξη της εταιρίας όσο και για την ανταπόδοση έργου ουσίας στο κοινωνικό σύνολο: «για εταιρίες με την ιστορία, το μέγεθος, το εκτόπισμα και την αξιοπιστία της Εθνικής Ασφαλιστικής, η εταιρική κοινωνική ευθύνη αποτελεί υπόθεση όλων μας. Υπόθεση των 1.100 εργαζόμενων, των 2.200 συνεργατών της Εθνικής Ασφαλιστικής, των 12 υποκαταστημάτων και 135 γραφείων, όλων εσάς δηλαδή που έρχεστε καθημερινά σε επαφή με το πιο σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρίας, τους πελάτες μας. Η δέσμευσή μας απέναντι στην Εθνική Τράπεζα, που πρωτοστάτησε στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση του act4Greece είναι οι 100.000 ευρώ. Προτεραιότητά μας οι Γιατροί του Κόσμου, η περίθαλψη στα νησιά του Αιγαίου και τα 1.600 περιστατικά ανά μήνα που καλούνται να αντιμετωπίσουν με υποτυπώδεις υποδομές και μέσα».
Ο κ.Ζαφείρης υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για διεύρυνση της συμμετοχής στους σκοπούς του act4Greece: «Μιλήστε στους πελάτες μας. Μιλήστε σε όλους τους συνεργάτες μας. Ενημερώστε τους, εξηγήστε τους, δώστε σε αυτό το ένα ευρώ την αξία που δικαιωματικά του ανήκει. Και προτρέψτε τους να μπουν στην πλατφόρμα. Είτε μέσω του ειδικού κωδικού της Εθνικής Ασφαλιστικής – για να στηρίξουν το έργο που κάθε φορά επιλέγουμε – είτε για να στηρίξουν οποιαδήποτε από τις άλλες δράσεις ανταποκρίνεται περισσότερο στην δική τους ευαισθησία».
Πριν το τέλος της εκδήλωσης, οι κ.κ. Σταύρος Κωνσταντάς και Γιώργος Ζαφείρης, κατέθεσαν επί τόπου στο act4Greece - με διαδικασία live streaming - συμβολικό ποσό εκ μέρους όλων των ανθρώπων της Εθνικής Ασφαλιστικής, δίνοντας έτσι το εναρκτήριο λάκτισμα για μια πρωτοβουλία που κυριολεκτικά κάνει Πράξη την Δύναμη των Πολλών!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης