Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Τι φέρνουν οι νέοι επενδυτές στην εισηγμένη ασφαλιστική εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη;

tags :
Τι φέρνουν οι νέοι επενδυτές στην εισηγμένη ασφαλιστική εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη;
Τι σημαίνει για την ασφαλιστική εταιρεία η είσοδος σε αυτήν της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και των επενδυτικών σχημάτων Orasis Fund SPC και Serengeti Asset Management
Η Ευρωπαϊκή Πίστη «αγκαλιάζει» το μέλλον με την είσοδο στρατηγικών επενδυτών, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και τα επενδυτικά σχήματα Orasis Fund SPC και Serengeti Asset Management, στο μετοχικό κεφαλαίο της εταιρείας καθώς ενισχύεται με «φρέσκο» χρήμα και το κυριότερο κέρδισε την εμπιστοσύνη ξένων επενδυτών οι οποίοι ήρθαν για να μείνουν.
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) απέκτησε το 15% του μετοχικού κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Πίστης και τα δύο επενδυτικά σχήματα κατέχουν πλέον το 5%της εταιρείας.
Το «κλειδί» της συμφωνίας ήταν ότι το μάνατζμεντ της εταιρείας απέκτησε το 8% από το σύνολο του 28% που πουλήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς.
Το συνολικό τίμημα που καταβλήθηκε ανήλθε περίπου στα 15 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 10 εκατ. ευρώ προήλθαν από την EBRD.
Στην επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων η EBRD θα εκπροσωπηθεί στο νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενώ τα δύο επενδυτικά σχήματα δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους καθώς έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη σημερινή διοίκηση της εταιρείας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο παρουσίασε τους επενδυτές και αναφέρθηκε στο μέλλον της εταιρείας.
Ο κ. Γεωργακόπουλος έκανε ειδική αναφορά στο «όνειρο» της εταιρίας καθώς και στην ενίσχυση των προσπαθειών των εργαζομένων, των ασφαλισμένων, των επενδυτών και της διοίκησης, για την επίτευξη των στόχων και των προσδοκιών, μέσα από την εμπιστοσύνη των νέων επενδυτών.
Ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γεωργακόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων περιέγραψε το νέο τοπίο στην ασφαλιστική αγορά, το οποίο αναμένεται έντονο ανταγωνιστικό ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φύγουν από την αγορά εταιρείες διότι ο πολυπόθητος σκοπός αυτός της κερδοφορίας δεν ευνοείται από τη σημερινή εικόνα της αγοράς.
Σε ερώτηση του bankingnews αν προτίθεται η Ευρωπαϊκή Πίστη να βγει πιο επιθετικά με σκοπό την αύξηση των μεριδίων αγοράς, ο κ. Γεωργακόπουλος απάντησε ότι η δεν θα υποσχεθεί λαγούς με πετραχήλια για να κερδίσει μερίδια αλλά θα συνεχίσει να δίνει στους πελάτες της φερεγγυότητα και εμπιστοσύνη.
Η εκπρόσωπος της EBRD κα Sabina Dziurman είπε ότι με την επένδυση αυτή η EBRD στηρίζει την μελλοντική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Πίστης, μιας υγιούς ελληνικής εταιρίας που δραστηριοποιείται σε μια ανταγωνιστική αγορά, ενώ παράλληλα στηρίζει τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς.
Η Ευρωπαϊκή Πίστη εμφάνισε ενεργητικό 354,96 εκατ. ευρώ το 2015 από 213,93 εκατ. ευρώ το 2009 όταν στο έτος ίδρυσης της το 1977 ήταν στα 79,2 εκατ. ευρώ.
Η καθαρή θέση της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 81 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2015.
Η μετοχή της Ευρωπαϊκής Πίστης διαμορφώνεται στα 2 ευρώ σημειώνοντας άνοδος 42% από τις αρχές του έτους.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης