Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Κανόνι στο Γιβραλτάρ χτύπησε την ασφαλιστική αγορά της Ελλάδας - «Λουκέτο» βάζει η Enterprise Insurance Company

tags :
Κανόνι στο Γιβραλτάρ χτύπησε την ασφαλιστική αγορά της Ελλάδας - «Λουκέτο» βάζει η Enterprise Insurance Company
Στο αέρα περίπου 142 χιλ. οδηγοί και ασφάλιστρα 1,5 εκατ. ευρώ
(upd) «Κάνονι» στο Γιβραλτάρ χτύπησε την ασφαλιστική αγορά της Ελλάδας, με την ασφαλιστική εταιρεία Enterprise Insurance Company.
H Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Γιβραλτάρ (Gibraltar Financial Services Commission - GFSC) ενημέρωσε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι αποφάσισε σήμερα να λάβει μέτρα κατά της ασφαλιστικής εταιρίας Enterprise Insurance Company Plc..
Η εταιρεία φέρεται να έχει συστήσει στην Ελλάδα 3 ή 4 θυγατρικές εταιρείες, με κύριο προϊόν τα ασφάλιστρα αυτοκινήτων.
Το «λουκέτο» αφήνει στον αέρα περίπου 142 χιλ. οδηγούς στην Ελλάδα, καθώς και ασφάλιστρα 1,5 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Επικουρικό Κεφάλαιο θα καλύψει για μόλις έναν μήνα του ασφαλισμένους.

Αναλυτικά η επίσημα ανακοίνωση:

H Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Γιβραλτάρ (Gibraltar Financial Services Commission - GFSC) ενημέρωσε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι αποφάσισε σήμερα να λάβει μέτρα κατά της ασφαλιστικής εταιρίας Enterprise Insurance Company Plc.

Τα μέτρα αφορούν την απαγόρευση έκδοσης νέων συμβολαίων και την παύση πληρωμών, εν αναμονή της κατάθεσης αίτησης για διορισμό προσωρινού εκκαθαριστή στην εταιρία, καθώς, όπως αυτή ενημέρωσε την GFSC, δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις φερεγγυότητας και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση.
Η Enterprise Insurance Company Plc εδρεύει στο Γιβραλτάρ και δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία και την Ελλάδα.
Η GFSC ενημέρωσε επίσης την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (European Insurance and Occupational Pensions Authority – EIOPA), καθώς και τις εποπτικές αρχές όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, στις οποίες έχει παρουσία η εταιρία Enterprise Insurance Company Plc.
Στην Ελλάδα, για τον κλάδο υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία χερσαίων αυτοκίνητων οχημάτων, η εν λόγω ασφαλιστική εταιρία έχει ορίσει ως ειδικό αντιπρόσωπο την Enterprise Hellas Ε.Π.Ε.

(Πρώτη Ενημέρωση: 18:20, Παρασκευή 22 Ιουλίου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης