Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ολοκληρώθηκε η πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστική από την Τρ. Πειραιώς στην ERGO, έναντι 90 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε η πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστική από την Τρ. Πειραιώς στην ERGO, έναντι 90 εκατ. ευρώ
Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει την ERGO στο μεγαλύτερο Όμιλο Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής και η μεταβίβαση των μετοχών της στον Όμιλο ERGO. Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει την ERGO στο μεγαλύτερο Όμιλο Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα με βάση τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα των δύο εταιριών στο έτος 2015. Το τίμημα της εξαγοράς, που εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής διεθνούς ανάπτυξης της ERGO, ανήλθε σε 90 εκατ. ευρώ και υπόκειται στις συνήθεις προσαρμογές του μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
Με την επένδυση αυτή, ο Όμιλος ERGO αποδεικνύει την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, αλλά και στα σημαντικά περιθώρια ενίσχυσης της ασφαλιστικής συνείδησης και αύξησης της διείσδυσης της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα, η οποία κυμαίνεται σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο έναντι άλλων χωρών της Ε.Ε. Παράλληλα, η ERGO ενισχύει σημαντικά τη θέση της στην εγχώρια αγορά και διαμορφώνει ένα ιδιαίτερα ισχυρό δίκτυο πωλήσεων.
Το 2015 τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της ERGO Ελλάδος έφθασαν τα 141 εκατ. ευρώ, προερχόμενα κατά κύριο λόγο από τις γενικές ασφαλίσεις, ενώ διατηρήθηκε η υψηλή κερδοφορία, που παρουσιάζει σταθερά η εταιρία τα τελευταία χρόνια. Η ΑΤΕ Ασφαλιστική στο ίδιο έτος ενέγραψε ασφάλιστρα της τάξης των 125 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 91 εκατ. ευρώ αφορούν γενικές ασφαλίσεις.
Σημειώνεται ότι, η αρχική συμφωνία του Ομίλου ERGO με την Τράπεζα Πειραιώς, για την εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2014 και σήμερα με την ολοκλήρωσή της η ERGO απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις των αρμόδιων Εποπτικών Αρχών.

Ο CEO των εταιριών του Ομίλου ERGO στην Ελλάδα, κ. Θεόδωρος Κοκκάλας, δήλωσε σχετικά με την ολοκλήρωση της εξαγοράς:
«Η επένδυση στην ΑΤΕ Ασφαλιστική αποτυπώνει την εμπιστοσύνη του Ομίλου ERGO στις προοπτικές της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς, αλλά και την αναγνώριση της επιτυχημένης πορείας της ERGO στην Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια.
Είναι μια επένδυση που προσθέτει αξία στην εταιρία μας, διευρύνει σημαντικά την πελατειακή της βάση και ενισχύει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της. H ERGO αναδεικνύεται πλέον σε κορυφαία ασφαλιστική δύναμη στην Ελλάδα, συνδυάζοντας την υψηλή τεχνογνωσία, την ποιότητα, και τη φερεγγυότητα ενός διεθνούς Ομίλου, με την πολυετή πείρα και γνώση της ελληνικής αγοράς δύο ιστορικών εταιριών, όπως είναι η ERGO Ελλάδος και η ΑΤΕ Ασφαλιστική.
Αξιοποιώντας την ηγετική μας πλέον θέση στην ελληνική αγορά, θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε σημαντικές ευκαιρίες και οφέλη για τους ασφαλισμένους, τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους των εταιριών μας και μαζί τους θα συμβάλουμε στην αναβάθμιση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης και την καθιέρωσή του ως πυλώνα στήριξης της οικονομίας και κοινωνίας».

www.bankingnews.gr 






Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης