Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Πρόεδρος Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών: Για να συντηρηθεί ένας συνταξιούχος χρειάζονται 10 εργαζόμενοι

Πρόεδρος Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών: Για να συντηρηθεί ένας συνταξιούχος χρειάζονται 10 εργαζόμενοι
H σχέση εργαζομένων προς συνταξιούχους έχει επιδεινωθεί δραματικά
«Το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα πρέπει να αλλάξει, γρήγορα και ριζικά» διεμήνυσε από το βήμα του 1ου Ασφαλιστικού Συνεδρίου του Economist ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Δημήτριος Μαζαράκης, ο οποίος περιέγραψε παθογένειες της ελληνικής πραγματικότητας στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, όπως τα υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης, ο κατακερματισμός, οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και οι πιεστικές δημογραφικές εξελίξεις.
Όπως είπε, η σχέση εργαζομένων προς συνταξιούχους έχει επιδεινωθεί δραματικά: Για να συντηρηθεί ένας συνταξιούχος, απαιτούνται οι εισφορές 10 εργαζομένων, ωστόσο, υπάρχουν οι εισφορές μόλις 1,7 εργαζομένων.
Ο ίδιος μίλησε για έναν «φαύλο κύκλο» φόρων και εισφορών - μείωσης συντάξεων, υπογραμμίζοντας πως «όσο καθυστερούμε, το βάρος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης γίνεται όλο και πιο μεγάλο».
« Θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας « κρυφό, επαχθές και επονείδιστο» χρέος 760 δις από τις συνταξιοδοτικές δαπάνες » τόνισε και καυτηρίασε την πολιτεία που απαξίωσε τα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης και δεν δίνει κίνητρα ( φορολογικά και άλλα) για ιδιωτικά προγράμματα ασφάλισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης