Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Καλό Πάσχα με ασφαλή και οικονομική οδήγηση για βέλτιστη κατανάλωση!

tags :
Καλό Πάσχα με ασφαλή και οικονομική οδήγηση για βέλτιστη κατανάλωση!
Από την στιγμή που τα διόδια και οι τιμές των υγρών καυσίμων έχουν αναδείξει τις μετακινήσεις σε ιδιαίτερα ακριβό χόμπι, ο καθένας κάνει ότι μπορεί…
Μια φορά και ένα καιρό η πασχαλινή έξοδος ήταν δεδομένη …όσο και μία βόλτα στην παραλιακή. Τα τελευταία χρόνια σχεδόν τα πάντα έχουν αλλάξει και σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση οι μετακινήσεις με το αυτοκίνητο είναι ιδιαίτερα ακριβές, με αποτέλεσμα να το σκέφτεσαι …και να το ξανασκέφτεσαι.
Ειδικά σε περιόδους μαζικής απόδρασης όπως την πασχαλινή περίοδο.
Από την στιγμή που οι τιμές των διοδίων είναι στάνταρ (οι «κοπάνες» δεν συμφέρουν και τόσο, η καλύτερη είναι με τα φεριμποτ στην περίπτωση της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου) ο μόνος τρόπος για να εξοικονομήσεις μερικές δεκάδες ευρώ είναι η μείωση της κατανάλωσης του αυτοκινήτου μας καθώς όσο οικονομικό και αν είναι αυτό θα εξαρτάται πάντα από το οδηγικό μας στιλ και τις συνήθειές μας.
Η πίεση των ελαστικών είναι μία από τις βασικότερες παραμέτρους για την επίτευξη της βέλτιστης κατανάλωσης, της προστασίας των λάστιχων από την πρόωρη φθορά και φυσικά για την ασφαλή συμπεριφορά του αυτοκινήτου.
Αφαιρέστε τυχόν ξεχασμένα συμπράγκαλα από το πορτμπαγκάζ ώστε να μειωθεί το περιττό βάρος και να μην επιβαρύνεται ο κινητήρας με την μετακίνηση άσκοπων κιλών.
Η χρήση της μπαγκαζιέρας ή της σχάρας πρέπει να γίνεται μόνο όταν είναι απαραίτητα καθώς αλλοιώνεται η αεροδυναμική του αυτοκινήτου και αυξάνεται κατακόρυφα την κατανάλωσή του. Ειδικά όσο μεγαλύτερη ταχύτητα αναπτύσσει, ενώ αυξανόμενος είναι και ο θόρυβος.
Το ίδιο ισχύει και για τις βάσεις ποδηλάτων, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως αυτές που τοποθετούνται στο πίσω μέρος των αυτοκινήτων είναι μεν πιο πρακτικές αλλά είναι και πιο ενεργοβόρες από αυτές της οροφής, μιας και καταστρέφουν ακόμα περισσότερο τη ροή του αέρα. (διαβάστε περισσότερα)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης