Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Κολομβία για το θάνατο του Gabriel García Márquez

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Κολομβία για το θάνατο του Gabriel García Márquez
Άγνωστο εάν η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στην Κολομβία ή το Μεξικό
Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στην Κολομβία, προς τιμήν της μνήμης του νομπελίστα συγγραφέα, Gabriel García Márquez, ο οποίος χθες το βράδυ σε ηλικία 87 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή.
«Για να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μνήμη του Gabriel García Márquez  κηρύσσω τριήμερο εθνικό πένθος» διαμήνυσε ο Πρόεδρος της χώρας. Παράλληλα, οι σημαίες στην αμερικανική χώρα, θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτήρια. «Ελπίζουμε ότι οι Κολομβιανοί θα κάνουν το ίδιο στα σπίτια τους» επισήμανε ο Κολομβιανός πρόεδρος.
«Ολόκληρη η Κολομβία πενθεί, καθώς έφυγε ο πιο αγαπητός και αξιοθαύμαστος συμπατριώτης μας όλων των εποχών. Υπήρξε, και δεν υπερβάλω, ο Κολομβιανός ο οποίος σε ολόκληρη την ιστορία της χώρας μας μετέφερε πιο μακριά και πιο ψηλά το όνομα της πατρίδας μας. Για εμάς τους Κολομβιανούς ο Γκάμπο δεν εφηύρε τον μαγικό ρεαλισμό, ήταν ο σημαντικότερος εκπρόσωπός του σε μια χώρα που εκπροσωπεί η ίδια τον μαγικό ρεαλισμό. Μια χώρα που συνδυάζει τη χαρά και τον πόνο, την ποίηση και τη σύγκρουση» υποστήριξε εν συνεχεία.
Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο εάν η κηδεία του διάσημου συγγραφέα θα τελεστεί στην Κολομβία ή στο Μεξικό, όπου διέμενε τα τελευταία έτη τις ζωής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης