Τελευταία Νέα
Διεθνή

Danske Bank: Αναθεώρησε τις προβλέψεις για τα κέρδη του 2014, μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα του β΄τριμήνου

Danske Bank: Αναθεώρησε τις προβλέψεις για τα κέρδη του 2014, μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα του β΄τριμήνου
Το καθαρό κέρδος της τράπεζας ενισχύθηκε κατά 86% το β΄τρίμηνο 2014
Σε αναθεώρηση των οικονομικών στόχων για το 2014 προέβη η δανεζική Danske Bank A/S, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του β΄ τριμήνου 2014.
Η τράπεζα ανακοίνωσε εξαιρετικά οικονομικά στοιχεία, με το καθαρό κέρδος της περιόδου ενισχυμένο κατά 86%, στις 4,05 δισ. κορώνες, που την οδήγησε να αλλάξει τον στόχο των καθαρών εσόδων για το έτος από 12 δισ. κορώνες, σε 13 δισ. κορώνες.
Ιδιαίτερα ευχαριστημένος εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Thomas F. Borgen, ο οποίος δήλωσε ότι όλα κινούνται εντός σχεδίου, «με τα έξοδα να μειώνονται, τη θετική τάση σε απομειώσεις να ενισχύεται, όπως και η κίνηση των πελατών».
«Κινούμαστε σταθερά προς την σωστή κατεύθυνση», δήλωσε συγκρατημένα ο CEO.
Η επιτυχία της τράπεζας χρεώνεται και στον CEO, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Σεπτέμβριο και κατάφερε μέσα σε τρία τρίμηνα να αυξήσει τα κέρδη, αλλά και να αξιολογηθεί η τράπεζα ως A από την Standard & Poor’s.
Οι μετοχές της τράπεζας ενισχύθηκαν κατά 4%, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008, ένα αξιοσημείωτο γεγονός, ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για την οικονομία της Δανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης