Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλάζει στάση η Αργεντινή - Εγκαταλείπει τις κατ’ ιδίαν διαπραγματεύσεις και επιδιώκει μία συνολική συμφωνία για το χρέος

Αλλάζει στάση η Αργεντινή - Εγκαταλείπει τις κατ’ ιδίαν διαπραγματεύσεις και επιδιώκει μία συνολική συμφωνία για το χρέος
«Η Αργεντινή θα πρέπει να διαπραγματευτεί με όλους»
Μία συνολική διαπραγμάτευση του χρέους της επιθυμεί η Αργεντινή, η οποία επιχειρεί να αποφύγει τις τμηματικές συζητήσεις με τα ξένα hedge funds.
Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών της Αργεντινής εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καθιστά σαφές πως «η Αργεντινή θα πρέπει να διαπραγματευτεί με όλους».
Παράλληλα, αποσαφηνίζει πως οι τμηματικές διαπραγματεύσεις με τα αμερικανικά hedge funds δεν πρόκειται να συνεχιστούν, καθώς η κυβέρνηση του Μπούενος Άιρες επιδιώκει μία συνολική συμφωνία για το χρέος.
"Στόχος της κυβέρνησης είναι να θέσει το σύνολο του χρέους υπό το δίκαιο της Αργνετινής" συμπληρώνει η σχετική ανακοίνωση.
Άλλωστε, η σύγκρουση μεταξύ της Αργεντινής και των ΗΠΑ οξύνεται διαρκώς, καθώς η κυβέρνηση του Μπουένος Άιρες ήρε χθες την άδεια λειτουργίας της Bank of New York Mellon.
Ειδικότερα, το Κογκρέσο της Αργεντινής ενέκρινε την άρση της άδειας λειτουργίας της αμερικανικής τράπεζας, εξαιτίας της αποτυχίας της Bank of New York να υιοθετήσει ορισμένους τεχνικούς κανονισμούς της κεντρικής τράπεζας της χώρας.
Σημειώνεται πως παρά την απαγόρευση της λειτουργίας της αμερικανικής τράπεζας, δεν αναμένεται να δημιουργηθεί πρόβλημα σε τυχόν «ξεπάγωμα» της δόσης των 539 εκ. δολαρίων προς τους ομολογιούχους της Αργεντινής.
Σημειώνεται πως η Αργεντινή είχε καταθέσει 539 εκ. δολάρια στην Bank of New York Mellon, προκειμένου να αποπληρωθούν ορισμένα ομόλογα.
Ωστόσο, ο δικαστής της Νέας Υόρκης «πάγωσε» την πληρωμή των ομολόγων, εξαιτίας της εκκρεμότητας του Μπουένος Άιρες με hedge funds, τα οποία δεν είχαν υπαχθεί στην αναδιάρθρωση χρέους του 2005 και του 2010.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης