Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Netanyahu: Νίκη του Ισραήλ σε βάρος της Χαμάς η εκεχειρία στη Γάζα - Σε ολοκληρωμένη και βιώσιμη συμφωνία καλεί η ΕΕ

Β. Netanyahu: Νίκη του Ισραήλ σε βάρος της Χαμάς η εκεχειρία στη Γάζα - Σε ολοκληρωμένη και βιώσιμη συμφωνία καλεί η ΕΕ
Η επιστροφή στην κατάσταση προ της σύρραξης δεν είναι επιλογή τονίζει η ΕΕ
Την στήριξη της στη συμφωνία για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ κάλεσε τις δύο πλευρές να διαπραγματευτούν για να επιτευχθεί μια «ολοκληρωμένη και βιώσιμη συμφωνία».
«Πρέπει τώρα να ασχοληθούμε άμεσα με την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και καλούμε όλες τις πλευρές να σεβαστούν την εκεχειρία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διπλωματική υπηρεσία της ΕΕ.
«Καλούμε τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να αδράξουν την ευκαιρία αυτή για να διαπραγματευτούν μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη συμφωνία. Η επιστροφή στην κατάσταση προ της σύρραξης δεν είναι επιλογή», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ΕΕ, μια τέτοια συμφωνία θα πρέπει «να αντιμετωπίζει στις βαθιές αιτίες της σύγκρουσης και να αλλάζει θεμελιωδώς την κατάσταση στη Γάζα».
Επίσης η ΕΕ ζητεί «την άρση του αποκλεισμού της Γάζας», ώστε να «βελτιωθούν οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες», «την αποτελεσματική άσκηση της διοίκησης στη Λωρίδα της Γάζας» από «την παλαιστινιακή κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό την προεδρία του (Μαχμούντ) Αμπάς» και «τον τερματισμό όλων των απειλών εναντίον του Ισραήλ» από την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς και άλλες οργανώσεις.
«Δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε μια βιώσιμη ειρήνη παρά μόνο μέσω της επανάληψης της ειρηνευτικής διαδικασίας, η οποία θα οδηγήσει σε μια λύση δύο κρατών», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, B. Netanyahu χαρακτηρίζει ως σημαντική νίκα την επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία στη Γάζα.
Ειδικότερα σε συνέντευξη τύπου ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός τονίζει ότι δεν έγινε καμία υποχώρηση από την πλευρά του Ισραήλ καθώς δεν έγινε δεκτό κανένα αίτημα της Χαμάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης