Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το χρηματιστήριο της Ρωσίας θυμίζει την Lehman Brothers πριν την κατάρρευση προειδοποιεί η J P Morgan Cazenove

Το χρηματιστήριο της Ρωσίας θυμίζει την Lehman Brothers πριν την κατάρρευση προειδοποιεί η J P Morgan Cazenove
Η τρέχουσα κατάσταση στην Ρωσία...θυμίζει εποχή Lehman Brothers αναφέρει η J P Morgan
Στην εκτίμηση ότι το ρωσικό χρηματιστήριο μοιάζει πολύ με την Lehman Brothers πριν την κατάρρευση προειδοποιεί σε έκθεση της η J P Morgan Cazenove.
Αν και η J P Morgan Cazenove είναι αμερικανικός επενδυτικός οίκος και έχει λόγο να ακολουθεί σκληρή γραμμή κριτικής στην Ρωσία, στο πλαίσιο άσκησης οικονομικής διπλωματίας και διεθνών οικονομικών πιέσεων προς την Ρωσία, ωστόσο επικαλείται ορισμένα ενδιαφέροντα επιχειρήματα.
Σύμφωνα με την J P Morgan Cazenobe η ξαφνική στρατιωτική κλιμάκωση στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες, έχει μειώσει τις πιθανότητες για εκτόνωση της κρίσης. 
Η J P Morgan πρειδοποιεί,  οι αγορές προετοιμάζονται για τις απαντήσεις των ΗΠΑ  και της ΕΕ.
Στη χειρότερη περίπτωση, είναι πολύ πιθανό τα συναλλαγματικά  αποθέματα της Ρωσία νας δεχτούν περαιτέρω πίεση.
«Πιστεύουμε ότι αν υπάρξει σημαντική επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανίας, οι αγορές μπορεί να θεωρήσουν ότι πρόκειται για ένα σοκ Lehman-style."
Αν επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο, είναι προφανές ότι οι αγορές παγκοσμίως θα δεχθούν ισχυρές πιέσεις.
Αν και υπάρχουν σημαντικές θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ της τρέχουσας κατάστασης και της περιόδου του 2008/2009 π.χ. η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται σε καλύτερα επίπεδα και η οικονομική συρρίκνωση μπορεί να μην είναι τόσο βαθιά στην παγκόσμια οικονομία.
Από την άλλη πλευρά, τα χρηματιστήρια, θα αντιμετωπίσουν μεγάλη πρόκληση και οι επιπτώσεις από τις κυρώσεις θα έχουν επίπτωση στις ρωσικές μετοχές. 
Ταυτόχρονα παρατηρείται κακή ορατότητα όσον αφορά τις εξελίξεις σε Ρωσία - Ουκρανία.
Για τον λόγο αυτό η J P Morgan συστήνει μείωση έκθεσης στην Ρωσία.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό επενδυτικό οίκο ότι η Ρωσική οικονομία  είναι σοβαρά εκτεθειμένη - τόσο από τη σκοπιά των κυρώσεων αλλά και από την μακροοικονομική σκοπιά.
Επίσης δεν πρέπει να υποτιμηθεί η συσχέτιση του ρυθμού κατανάλωσης των πολιτών σε χώρες που  εκτίθενται σε κλιμάκωση εμπορικών πολέμων.
Το ρωσικό νόμισμα το ρούβλι θα συνεχίσει να δέχεται πιέσεις.
Σύμφωνα με την J P Morgan, το sell-off στις 28 Αυγούστου παρέχει ένα καλό παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί (Σχ. 3 και 4).







www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:12 30 Αυγούστου 2014

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης