Τελευταία Νέα
Διεθνή

Economist: Το προφίλ των ανταρτών της Ανατολικής Ουκρανίας και το όραμα της «Νέας Ρωσίας»

Economist: Το προφίλ των ανταρτών της Ανατολικής Ουκρανίας και το όραμα της «Νέας Ρωσίας»
"Η Μόσχα ξεκάθαρα στηρίζει τους ρωσόφιλους αντάρτες" αποφαίνεται το βρετανικό περιοδικό
Το «προφίλ» των ρωσόφιλων ανταρτών της Ανατολικής Ουκρανίας παρουσιάζει το βρετανικό περιοδικό Economist.
Με τις σχέσεις μεταξύ Δύσης και Ρωσίας να βρίσκονται στο… ναδίρ, εξαιτίας της εμφύλιας σύρραξης στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας, το βρετανικό περιοδικό παρουσιάζει το προφίλ των ρωσόφιλων ανταρτών.
Όπως εξηγεί ο Economist, μετά την ανατροπή του Ουκρανού Προέδρου, Viktor Yanukovych και την απόσχιση της Κριμαίας, ομάδες ρωσόφιλων σχημάτισαν ανεξάρτητες κυβερνήσεις στο Donetsk και στο Luhansk, καταλαμβάνοντας δημόσια κτίρια.
Αυτές οι ομάδες, απαρτίζονταν  όχι μόνο από κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών, αλλά και από ρωσόφιλους έτερων περιοχών της Ουκρανίας.
Το Μάιο του 2014, οι αντάρτες διακήρυξαν την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk και του Luhansk.
Τα δύο συγκεκριμένα κρατίδια ονομάστηκαν από κοινού ως «Novorossiya», δηλαδή «Νέα Ρωσία».
Φυσικά, οι εν λόγω εξελίξεις προσέλκυσαν στην ανατολική Ουκρανία πλήθος Ρώσων οπλιτών, οι οποίοι εικάζεται πως υπηρετούν στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας.
Το Donetsk και το Luhansk, παρά τις προσπάθειες του ουκρανικού στρατού, παραμένουν αυτόνομα διοικητικά, διαθέτοντας ξεχωριστούς πρωθυπουργούς και ξεχωριστές κυβερνήσεις.
Παράλληλα, δια μέσω του Luhansk, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα Ουκρανίας – Ρωσίας, η Μόσχα ενισχύει τους έτερους αντάρτες με περαιτέρω στρατιωτικό εξοπλισμό.
Αν και ο V. Putin αρνείται τη στήριξη στους αντάρτες, η αλήθεια - σύμφωνα με τον Economist - είναι πως η Μόσχα στέκεται στο πλευρό των ανταρτών.
Βέβαια, ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίζεται απρόθυμος στο να αναλάβει την ευθύνη για έναν πόλεμο, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 2.600 ανθρώπους.
Φυσικά, αυτό δεν τον εμποδίζει να οραματίζεται τη δημιουργία ενός νέου κράτους - του «Novorossiya».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης