Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gauck (Πρ. Γερμανίας): Η Ρωσία τερμάτισε de facto τη συνεργασία της με την EΕ - Προκαλεί σοκ το ενδεχόμενο μίας ένοπλης σύρραξης

Gauck (Πρ. Γερμανίας): Η Ρωσία τερμάτισε de facto τη συνεργασία της με την EΕ - Προκαλεί σοκ το ενδεχόμενο μίας ένοπλης σύρραξης
Ο Γερμανός Πρόεδρος ανέφερε ότι προκαλεί σοκ το γεγονός ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα ένοπλη σύρραξη στα σύνορα της Ευρώπης
Σε νέα νουθεσία προς τη Ρωσία προχώρησε η γερμανική πλευρά, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Γερμανίας, J. Gauck  τονίζοντας ότι η Ρωσία έχει «τερματίσει de facto τη συνεργασία της» με την Ευρώπη.
Mάλιστα ο Gauck, από το Γκντανσκ της Πολωνίας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την συνεχιζόμενη «νέα ένοπλη σύγκρουση στα σύνορα της Ευρώπης», στην Ουκρανία.
«Επιθυμούμε μια εταιρική σχέση και σχέσεις καλής γειτονίας» με τη Ρωσία στο μέλλον, αλλά υπό τον όρο ότι η Μόσχα θα αλλάξει την πολιτική της και θα επανέλθει στην επίδειξη «σεβασμού στα δικαιώματα των λαών», είπε ο Gauck σε μια ομιλία του στην τελετή για την 75η επέτειο από το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Αφού χαρακτήρισε ένα «θαύμα» την επαναπροσέγγιση ανάμεσα στους Γερμανούς και στους Πολωνούς, παρά τα δεινά που υπέστησαν οι τελευταίοι από τους Ναζιστές, ο πρόεδρος Gauck εξέφρασε την απογοήτευσή του, την διάψευση των ελπίδων του για την εξέλιξη της Ρωσίας.
«Πιστεύαμε και θέλαμε να πιστεύουμε ότι και η Ρωσία, η χώρα του Τολστόι και του Ντοστογιέφσκι, θα μπορούσε να γίνει μέρος του ενιαίου συνόλου της Ευρώπης», είπε. «Προκαλεί σοκ το γεγονός ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα ένοπλη σύρραξη στα σύνορα της Ευρώπης. Μια ένοπλη αναμέτρηση για την χάραξη νέων συνόρων και τη δημιουργία μιας νέα τάξης. Είναι γεγονός: η σταθερότητα και η ειρήνη στην Ήπειρό μας βρίσκονται εκ νέου σε κίνδυνο», συνέχισε ο Gauck.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης