Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρχίζει από σήμερα η απευθείας διαπραγμάτευση του γουάν με το ευρώ - Κίνηση ματ για την καθιέρωση του κινεζικού νομίσματος διεθνώς

tags :
Αρχίζει από σήμερα η απευθείας διαπραγμάτευση του γουάν με το ευρώ - Κίνηση ματ για την καθιέρωση του κινεζικού νομίσματος διεθνώς
Στόχος είναι η ενίσχυση του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ Κίνας και ευρωζώνης
Αρχίζει από σήμερα η απευθείας διαπραγμάτευση του κινεζικού γουάν με το ευρώ, καθώς το Πεκίνο επιδιώκει την ευρύτερη χρήση του νομίσματος διεθνώς.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Κεντρική Τράπεζα προωθεί την απευθείας διαπραγμάτευση των δύο νομισμάτων, όπως έχει γίνει ήδη με το δολάριο ΗΠΑ, το δολάριο Αυστραλίας, το δολάριο Νέας Ζηλανδίας, τη στερλίνα και το γιεν Ιαπωνίας.
Στόχος είναι η ενίσχυση του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ Κίνας και ευρωζώνης.
Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση, όπως τονίζουν οι αναλυτές, που θα βοηθήσει στην καθιέρωση του γουάν στην παγκόσμια αγορά συναλλάγματος.
«Η απευθείας διαπραγμάτευση του γουάν με το ευρώ, το δεύτερο πιο ενεργό νόμισμα διεθνώς, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα στην παγκοσμιοποίηση του κινεζικού νομίσματος», σχολιάζει ο Ryan Song, αναλυτής της HSBC.
Και προσθέτει ότι οι εμπορικοί και επενδυτικοί δεσμοί ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως δύο εκ των κυριότερων οικονομικών, μπορούν να ενισχυθούν περαιτέρω μέσω αυτής της κίνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης