Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ενδιαφέρον των ισπανικών τραπεζών για την Espírito Santo διερευνά η κεντρική τράπεζα της Πορτογαλίας

Το ενδιαφέρον των ισπανικών τραπεζών για την Espírito Santo διερευνά η κεντρική τράπεζα της Πορτογαλίας
Διερευνητικές επαφές του διοικήτη της Τράπεζας της Πορτογαλίας, Κάρλος Κόστα, με εκπροσώπους ισπανικών τραπεζών
Το ενδιαφέρον των μεγάλων ισπανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να αναπτυχθούν στην Πορτογαλία, επωφελούμενα από την κρίση στην Espírito Santo, που πλέον έχει μετονομαστεί σε Nοvo Banco, διερευνά ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Πορτογαλίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ιστοσελίδα expansion.com.
Το περασμένο σαββατοκύριακο ο κεντρικός τραπεζίτης της Πορτογαλίας, Κάρλος Κόστα, είχε διερευνητικές επαφές με εκπροσώπους ισπανικών τραπεζών, με στόχο να ανιχνεύσει τον βαθμό ενδιαφέροντός τους για μια ενδεχόμενη απόκτηση της Novo Banco, της «καλής τράπεζας» που δημιουργήθηκε από την Espírito Santo.
Από την πλευρά τους οι ισπανικές τράπεζες έχουν αποφασίσει να εξετάσουν, διαφορετικά η κάθε μία, την πιθανότητα να υποβάλλουν προσφορά για τη Novo Banco.
Η Santander, η οποία ελέγχει τη Santander Totta, την τρίτη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα στην Πορτογαλία, θα μπορούσε να προχωρήσει στην εξαγορά της προκειμένου να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση.
Η CaixaBank συμμετέχει στην BIS κατέχοντας κάτι παραπάνω από το 41% του μετοχικού της κεφαλαίου της και αν υπέβαλε προσφορά για τη Novo Banco, θα έπρεπε να το κάνει μέσω της πορτογαλικής εταιρείας της, η οποία θα πρέπει να ενισχυθεί με πρόσθετα κεφάλαια προκειμένου να γίνει δυνατή η εξαγορά.
Το ίδιο θα ίσχυσε και στην περίπτωση της Banco Sabadell, η οποία ελέγχει το 5,53% της BCP.
Τέλος, και η Banco Popular, η οποία διαθέτει 208 γραφεία στην Πορτογαλία, θα μπορούσε επίσης να εκδηλώσει ενδιαφέρον για πιθανή προσφορά της Novo Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης