Τελευταία Νέα
Διεθνή

J. Dimon (JP Morgan): Οι ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει την πιστωτική κρίση του 2008, η Ευρώπη ταλανίζεται από στασιμότητα

J. Dimon (JP Morgan): Οι ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει την πιστωτική κρίση του 2008, η Ευρώπη ταλανίζεται από στασιμότητα
"Ο καρκίνος δεν άλλαξε τα σχέδια μου για τη ζωή", δήλωσε στα πλαίσια ομιλίας του, ο CEO της JP Morgan
Η Ευρώπη «νοσεί» οικονομικά, σχολίασε ο Jamie Dimon, διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, στα πλαίσια ομιλίας του σε εκδήλωση του Urban Land Institute, στη Νέα Υόρκη.
Ως προς την Κίνα, ο Dimon, εκτιμά πως θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της για το 2014, ενώ για την οικονομία των ΗΠΑ επεσήμανε ότι έχει πλήρως ανακάμψει από την πιστωτική κρίση του 2008.
Η Ευρώπη θα συνεχίσει να ταλανίζεται από στασιμότητα της οικονομικής της ανάκαμψης, προέβλεψε ο CEO, ενώ το ενδιαφέρον είναι ότι, η ίδια άποψη αναφέρθηκε σε ακόμα μία εκδήλωση.
Ειδικότερα, ο David Tepper, δισεκατομμυριούχος διαχειριστής επενδυτικών κεφαλαίων, προέτρεψε τους ακροατές του να στοιχηματίσουν εναντίον του ευρώ, τονίζοντας ότι ο Mario Draghi δεν έχει κάνει αρκετά, ώστε να αναζωογονηθεί η ανάπτυξη.
Το κοινό έχει μια εσφαλμένη αντίληψη των ηγετών της Wall Street, ανέφερε, επίσης, στην ομιλία του ο Dimon, ότι είναι μονοδιάστατα σκληροί και άπληστοι, ωστόσο αυτό δεν ισχύει.
«Είμαστε περισσότερο σαν εραστές» παρά σαν μαχητές, δήλωσε ο Dimon, καθώς «θέλουμε να συμβιβαστούμε: και να γίνουν τα πράγματα και να είναι οι πελάτες ευχαριστημένοι», ενώ συμπλήρωσε πως ο ίδιος είναι συχνά αναποφάσιστος και φοβάται μήπως λανθάνει.
Να σημειωθεί ότι ο Dilmon, 58 ετών, κατέχει ηγετική θέση στην JP Morgan από το 2006, ενώ πρόκειται για μία από τις πρώτες εμφανίσεις του, μετά την θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε, κατά του καρκίνου του λαιμού, και ίσως η πρώτη φορά που αναφέρθηκε τόσο ειλικρινά για την ασθένειά του.
Ο καρκίνος δεν έχει καταφέρει να αλλάξει τα σχέδια μου, να συνεχίσω να εργάζομαι, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, αν και μακροπρόθεσμα επιθυμεί να συνταξιοδοτηθεί.
«Είναι τρομακτικό να το ακούς», ότι πάσχεις από καρκίνο, σχολίασε, στα πλαίσια εκδήλωσης του Urban Land Institute, στη Νέα Υόρκη, ενώ συμπλήρωσε πως «αισθάνεσαι όλο και χειρότερα και χειρότερα και χειρότερα, τόσο συναισθηματικά, όσο και σωματικά».
«Δεν έχει αλλάξει, ακόμα, τα σχέδια μου για τη ζωή», ανέφερε ο Dimon, ο οποίος σχολίασε πως η κατάστασή του είναι σε καλό επίπεδο, ενώ συμπλήρωσε πως «ακόμα αγαπώ όσα κάνω,.., ακόμα επιθυμώ να φτιάξω έναν καλύτερο κόσμο».
Τέλος, όταν τελικά αποχωρήσει από την JP Morgan θέλει «οι άνθρωποι να λένε, θα μας λείψει το κάθαρμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης