Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στον Καναδά μετά την επίθεση στο Κοινοβούλιο με 2 νεκρούς - Ταυτοποιήθηκε ο δράστης - Φόβοι για επίθεση τζιχαντιστών

Συναγερμός στον Καναδά μετά την επίθεση στο Κοινοβούλιο με 2 νεκρούς - Ταυτοποιήθηκε ο δράστης - Φόβοι για επίθεση τζιχαντιστών
Νεκρός ένας εκ των δραστών και ένας στρατιώτης
(upd5)Συναγερμός έχει σημάνει στην πρωτεύουσα του Καναδά, την Οτάβα, μετά την πρωτοφανή ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στο Κοινοβούλιο, η οποία φέρει άρωμα τρομοκρατίας και κόστισε τη ζωή σε έναν Καναδό στρατιώτη που φρουρούσε το Μνημείο των Πεσόντων.  
Νεκρός είναι και ένας από τους δράστες, ο 32χρονος Michael Zehaf-Bibeau, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Καναδά.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στρατιώτης που έχασε τη ζωή του ονομάζεται Jason Cirillo και ήταν 24 ετών.


Ο 32χρονος δράστης Michael Zehaf-Bibeau




Το χρονικό της επίθεσης
Ειδικότερα, τρεις άνδρες - οι δύο διαφεύγουν της σύλληψης - άρχισαν να πυροβολούν στο κέντρο της Οτάβα, έξω από το Κοινοβούλιο.

Όπως μετέδωσε αμέσως το πρακτορείο Bloomberg, ο πρωθυπουργός της χώρας, St. Harper είναι απόλυτα ασφαλής, καθώς εγκατέλειψε εγκαίρως το κτήριο του Κοινοβουλίου.
Πάντως, οι αρχές φοβούνται πως η επίθεση συνιστά "τρομοκρατική ενέργεια" φανατικών μουσουλμάνων, οι οποίοι δρουν στη χώρα.
Άλλωστε, οι αρχές του Καναδά βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή το τελευταίο διάστημα, μετά το θάνατο ενός στρατιώτη από Καναδούς Τζιχαντιστές.
Αξίζει να προστεθεί πως οι πληροφορίες για διασυνδέσεις εξτρεμιστών Καναδών με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα κατακλύζουν καθημερινά τα γραφεία των μυστικών αρχών της χώρας, ανεβάζοντας κατά ένα επίπεδο - σε medium από low προηγουμένως - το δείκτη "τρομοκρατικής απειλής".


Soldier shot at Canadian war memorial Oct 22 2014 CBC photo







(Πρώτη ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου - 17:30)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης