Τελευταία Νέα
Διεθνή

Unilever: Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη των πωλήσεων, κατά το γ' τρίμηνο του 2014

tags :
Unilever: Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη των πωλήσεων, κατά το γ' τρίμηνο του 2014
Η εταιρεία προειδοποίησε για τα αποτελέσματα και του επόμενου τριμήνου 
Απογοητευτικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου 2014, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, η Unilever, υπογραμμίζοντας στην έκθεσή της, τον φόβο για μια επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης των αναδυόμενων αγορών.
Ειδικότερα, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας άγγιξαν τα 12,2 δισ. ευρώ, υφιστάμενα συρρίκνωση της τάξεως του 2% σε ετήσια βάση, ενώ η εταιρεία δεν δημοσιοποίησε τα κέρδη της.
Οι συνολικές πωλήσεις του τριμήνου, ενισχύθηκαν κατά 2,1%, από 3,2% την αντίστοιχη περίοδο του 2013, ήτοι η χειρότερη απόδοση της εταιρείας από το δ’ τρίμηνο του 2009.
Αναλυτικότερα, στις αναπτυγμένες αγορές, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2,5%, έναντι μείωσης 0,3%, ενώ στις αναδυόμενες αγορές επιβραδύνθηκαν στο +5,6%, από +5,9% το 2013.
Επιπλέον, οι τιμές των προϊόντων ενισχύθηκαν κατά 1,8% το γ’ τρίμηνο του 2014, έναντι ανατίμησης +1,3% την αντίστοιχη περίοδο του 2013.
«Αναμένουμε ότι οι αγορές θα παραμείνουν σκληρές και το υπόλοιπο έτος», δήλωσε ο Paul Polman, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, προειδοποιώντας, ουσιαστικά, για τα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης