Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζονται οι πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου – Καταγράφει τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από το 2002

Συνεχίζονται οι πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου – Καταγράφει τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από το 2002
Η τιμή ανά βαρέλι υποχωρεί κατά 10% τον Οκτώβριο
Συνεχίστηκαν και αυτή την εβδομάδα οι πιέσεις στο πετρέλαιο, με την τιμή ανά βαρέλι του πετρελαίου Brent να υποχωρεί κατά 10% τον Οκτώβριο, οδεύοντας να κλείσει την έκτη συνεχή εβδομάδα πτώσης, τη μεγαλύτερη σε εβδομαδιαίο επίπεδο από το 2002.
Η τιμή του πετρελαίου Brent υποχώρησε κατά 1%, στα 85 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου Τέξας, με αναφορά στις ΗΠΑ, σημείωσε περαιτέρω πτώση 1% και βρίσκεται πολύ κοντά στο να απολέσει τα 80 δολάρια.
Η πτώση της τιμής του πετρελαίου ανά βαρέλι τον Οκτώβριο φθάνει ήδη το 10%, που αποτελεί τη μεγαλύτερη υποχώρηση σε μηνιαία βάση από το 2012.
Η αδυναμία που καταγράφεται στην οικονομική ανάπτυξη, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, αλλά και η επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα «παγώνουν» τις προοπτικές σχετικά με την παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο.
Η δραστική περικοπή των τιμών από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας και οι ενδοιασμοί σχετικά με τη μείωση της παραγωγής έχουν πολλαπλασιάσει τις πτωτικές πιέσεις στην αγορά πετρελαίου.
Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, τον Οκτώβριο η παραγωγή από τις χώρες μέλη του ΟΠΕΚ έχει αυξηθεί για τρίτο συνεχή μήνα, κατά 53.000 βαρέλια ημερησίως, μέχρι τα 30,97 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης