Τελευταία Νέα
Διεθνή

EKT: Ηχηρό μήνυμα στις κυβερνήσεις - Εάν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, θα απειληθεί η ίδια η ύπαρξη του ευρώ

EKT: Ηχηρό μήνυμα στις κυβερνήσεις - Εάν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, θα απειληθεί η ίδια η ύπαρξη του ευρώ
Η μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων περιορίζει τον αντίκτυπο και την αποτελεσματικότητα των μέτρων νομισματικής πολιτικής που έχουν ληφθεί
Σοβαρά ερωτήματα, για την ίδια την ύπαρξη του ευρώ και της Ευρωζώνης, εγείρονται, εάν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν συνεχίσουν τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια.
Την πεποίθηση αυτή διατυπώνουν κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΚΤ, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς τα ευρωπαϊκά κράτη να αναλάβουν δράση, προωθώντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, χωρίς να εφησυχάσουν.
"Όσο καθυστερούν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, τόσο αυξάνονται οι δυσκολίες στην κατεύθυνση της αποτελεσματικής εφαρμογής της νομισματικής πολιτικής", τονίζουν κύκλοι της ΕΚΤ, μιλώντας στο πρακτορείο MNI.
"Η μη εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων περιορίζει τον αντίκτυπο και την αποτελεσματικότητα των μέτρων νομισματικής πολιτικής που έχουν ληφθεί", προσθέτουν.
Tαυτόχρονα, οι ίδιες πηγές, σπεύδουν να διευκρινίσουν πως ο στόχος για αύξηση του ισολογισμού της ΕΚΤ στα επίπεδα των 3 τρις ευρώ δεν υπάρχει στο τραπέζι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης