Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με φόντο τη «βουτιά» του πετρελαίου

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με φόντο τη «βουτιά» του πετρελαίου
Ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο +0,60% στις 9.975 μονάδες
Με κέρδη τερμάτισαν σήμερα, Πέμπτη, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να επιδοκιμάζουν τα θετικά οικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης και με φόντο τη ισχυρή πτώση του πετρελαίου.
Αναλυτικότερα ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 ενισχύθηκε +0,12% στις 347 μονάδες.
Ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε οριακή πτώση -0,09% στις 6.723 μονάδες ενώ ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο +0,60% στις 9.975 μονάδες.
Ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε κέρδη +0,20%, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 +0,76% στις 10.728 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB +0,82% στις 20.101 μονάδες.
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας οριακή βελτίωση κατέγραψε το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο, κόντρα στις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ενισχύθηκε τον Νοέμβριο στις 100,8 μονάδες, έναντι 100,7 μονάδων τον Οκτώβριο.
Οι αναλυτές ανέμεναν επιδείνωση στις 100,3 μονάδες.
Παράλληλα σταθερός παρέμεινε ο δείκτης εμπιστοσύνης της Ευρωζώνης στον τομέα των υπηρεσιών, βελτιωμένα ήταν τα στοιχεία για τους τομείς της βιομηχανίας και των λιανικών πωλήσεων, ενώ συρρίκνωση υπέστησαν οι δείκτες καταναλωτικής και κατασκευαστικής εμπιστοσύνης.
Ειδικότερα, ο δείκτης βιομηχανικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε κατά 0,8%, καθώς οι επιχειρήσεις είδαν αύξηση στις παραγγελίες τους, ενώ ενίσχυση +0,5% καταγράφηκε και στον δείκτη του λιανικού εμπορίου, με τους εμπόρους να αισιοδοξούν ενόψει και της εορταστικής περιόδου.
Αντιθέτως, οι καταναλωτές δεν φαίνεται να συμμερίζονται αυτήν την αισιοδοξία, αλλά να προβληματίζονται για το οικονομικό μέλλον, καθώς ο αντίστοιχος δείκτης υποχώρησε κατά 0,5%.
Αρνητική ήταν και η πορεία του δείκτη κατασκευαστικής εμπιστοσύνης, καθώς ο κλάδος παραμένει στον «πάγο».
Τέλος, σημειώνεται ότι ο δείκτης στον κλάδο των υπηρεσιών παρέμεινε αμετάβλητος, παρά την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην οικονομικές υπηρεσίες κατά 2%.
Την ίδια στιγμή ισχυρότατες πιέσεις δέχεται η τιμή του πετρελαίου, επηρεαζόμενη δυσμενώς από την απόφαση του ΟΠΕΚ να μην περικόψει τα επίπεδα της παγκόσμιας παραγωγής αργού.
Ειδικότερα, η τιμή του WTI υποχωρεί κάτω των επιπέδων των 70 δολαρίων, καταγράφοντας πτώση στο -6,23% και τα 68,96 δολάρια/βαρέλι.
Μάλιστα, πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών!
Παρόμοιες απώλειες καταγράφει και η τιμή του Brent, η οποία κατακρημνίζεται στο -6,52% και τα 72,66 δολάρια/βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης