Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στους 7.708 ο αριθμός των νεκρών από τον ιό Ebola

tags :
Στους 7.708 ο αριθμός των νεκρών από τον ιό Ebola
Άνω των 19.000 ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων
Στους 7.708 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών από τον ιό Ebola στις χώρες της Δυτικής Αφρικής, οι οποίες έχουν υποστεί το ισχυρότερο πλήγμα.
Πιο αναλυτικά, η συνεχιζόμενη επιδημία του Έμπολα, η χειρότερη από την ανακάλυψη του ιού, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 7.708 πρόσωπα σε όλο τον κόσμο.
Σιέρα Λεόνε: Στη χώρα αυτή, όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα, ο ΠΟΥ κάνει λόγο για 9.203 ανθρώπους που προσβλήθηκαν και 2.655 θανάτους ως την 24η Δεκεμβρίου.
Λιβερία: Στην πιο σοβαρά πληγείσα χώρα από την επιδημία συνεχίζει να καταγράφεται επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού. Ως την 20ή Δεκεμβρίου, είχαν καταγραφεί 7.862 κρούσματα και 3.384 θάνατοι.
Γουινέα: Στη χώρα όπου ξέσπασε η επιδημία του Έμπολα πριν από έναν χρόνο είχαν καταγραφεί ως την 24η Δεκεμβρίου 2.630 κρούσματα και 1.654 θάνατοι.
Πέραν των τριών αυτών χωρών της δυτικής Αφρικής ο απολογισμός των θανατηφόρων κρουσμάτων παραμένει αμετάβλητος: έξι στο Μαλί, όπου ο τελευταίος ασθενής είχε εξεταστεί και δεν είχε βρεθεί ο ιός στον οργανισμό του την 6η Δεκεμβρίου, ένα στις ΗΠΑ και οκτώ στη Νιγηρία.
Η Ισπανία και η Σενεγάλη έχουν καταγράψει από ένα κρούσμα, ουδένα εκ των οποίων ήταν θανατηφόρο.
Ο Έμπολα, ένας από τους πιο επικίνδυνους ιούς για τον άνθρωπο που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα, πλήττει ιδιαίτερα σκληρά το προσωπικό των υγειονομικών υπηρεσιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης