Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη βότκα... «ποντάρει» ο Putin εν μέσω κρίσης για να τονώσει τη ρωσική οικονομία!

tags :
Στη βότκα... «ποντάρει» ο Putin εν μέσω κρίσης για να τονώσει τη ρωσική οικονομία!
Το αγαπημένο ποτό όλων των λαό είναι το τελευταίο «αποκούμπι» για τον Ρώσο Πρόεδρο
Στο δημοφιλές ρώσικο ποτό, τη βότκα, «ποντάρει ο Ρώσος πρόεδρος, V. Putin, ώστε να αντιμετωπίσει την οικονομική ύφεση που ταλανίζει τη χώρα.
Ειδικότερα ο Putin διέταξε την κυβέρνησή του, να χαλιναγωγήσει την άνοδο των τιμών της βότκας, καθώς μάχεται να διατηρήσει τη δημοτικότητά της εν μέσω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων της Ρωσίας.
O Putin σε μια σύσκεψη με κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους περιφερειακούς κυβερνήτες τόνισε ότι οι ακριβές τιμές της βότκας ενθαρρύνουν την παραγωγή λαθραίων ποτών, τα οποία κυοφορούν μεγάλους κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών και σίγουρα είναι πιο επικίνδυνα από το νόμιμο αλκοόλ.
Η Ρωσία αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική κρίση από το 1998, όταν η χώρα υποτίμησε το ρούβλι και κήρυξε στάση πληρωμών.
Εν τω μεταξύ η δημοτικότητα του Putin εξαρτάται από την ικανότητα του να εξασφαλίσει την σταθερότητα στη χώρα.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι το αγαπημένο ποτό όλων των λαό είναι το τελευταίο «αποκούμπι» για τον Ρώσο Πρόεδρο.
«Η αύξηση της τιμής της βότκας, οδηγεί μόνο σε αύξηση της κατανάλωσης των λαθραίων», δήλωσε ο Putin, ο οποίος φημίζεται για την προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής.
Σημειώνεται ότι η ρωσική κυβέρνηση αύξησε το 2014 την ελάχιστη τιμή λιανικής της βότκας περίπου κατά +30%, ήτοι σε 220 ρούβλια ή 4 δολάρια, το μισό λίτρο.
Μάλιστα η Ρωσία έχει αυστηροποιήσει τους κανονισμούς για τους παραγωγούς βότκας και μπύρας, όπως τη ρωσική Synergy, την πολωνική CEDC και τη δανέζικη Carlsberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης