Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ

Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ
Πραγματοποιήθηκαν 11 επιδρομές στο Ιράκ και 9 στη Συρία κατά των τζιχαντιστών
Νέο μπαράζ αεροπορικών επιδρομών εξαπέλυσε ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, στο Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 11 επιδρομές στο Ιράκ και 9 στη Συρία από το πρωί της Παρασκευής κατά των τζιχαντιστών.
Τέσσερα από τα πλήγματα στη Συρία είχαν στόχο θέσεις του Ισλαμικού Κράτους κοντά στην πόλη Κομπάνι, ενώ στο Ιράκ ο συνασπισμός εξαπέλυσε τέσσερις επιδρομές κοντά στην πόλη αλ Άσαντ και τρεις κοντά στη Μοσούλη.
Στο μεταξύ, βομβιστές-καμικάζι του Ισλαμικού Κρ΄τους έπληξαν σήμερα στόχους στην πόλη Σαμάρα του βόρειου Ιράκ, όπου άνδρες των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας και μέλη σιιτικών πολιτοφυλακών συγκεντρώνονται στο πλαίσιο των προετοιμασιών για μια γενικευμένη έφοδο εναντίον των τζιχαντιστών.
Παράλληλα, ένας άνδρας οδήγησε ένα Χάμβι παγιδευμένο με εκρηκτικά στο νότιο τμήμα της πόλης και το ανατίναξε, ενώ τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας στο δυτικό τμήμα της πόλης, με πυρά από ελεύθερους σκοπευτές, όλμους και εκτοξευτήρες οπλοβομβίδων.
Ο στρατός βομβάρδισε με πυροβολικό δυτικές συνοικίες της Τικρίτ σήμερα αλλά δεν έστειλε δυνάμεις στην περιοχή.
Στρατιωτικά ελικόπτερα εξαπέλυσαν επίσης ρουκέτες εναντίον τζιχαντιστών στη Σουρ Σνας, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στις υπηρεσίες ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης