Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Υπέκυψε στα τραύματά του ο εισαγγελέας - Είχε δεχτεί τρεις σφαίρες σε κεφάλι και σώμα

tags :
Τουρκία: Υπέκυψε στα τραύματά του ο εισαγγελέας - Είχε δεχτεί τρεις σφαίρες σε κεφάλι και σώμα
Παρά την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν
(upd3)Στα τραύματά του υπέκυψε ο εισαγγελέας, Mehmet Selim Kiraz, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, μέσω επίσημου λογαριασμού του σε Μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Ο τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, ανέφερε ότι ο εισαγγελέας είχε δεχτεί τρεις σφαίρες, εκ των οποίων μία στο κεφάλι και δύο στο σώμα.
Ο εισαγγελέας απεβίωσε, παρότι διεκομίσθη άμεσα στο νοσοκομείο για επείγουσα εγχείρηση.
Οι γιατροί του νοσοκομείου, που τον υποδέχτηκε, ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου, ο Kiraz «ήταν τραυματισμένος βαριά όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο... τον χάσαμε παρ' όλες τις προσπάθειές μας», οι οποίοι επιβεβαίωσαν τον θάνατο του εισαγγελέα.


Τι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr:

Με αίσιο τέλος έληξε η ομηρία του εισαγγελέα, Mehmet Selim Kiraz, ο οποίος είναι αρμόδιος για την υπόθεση του νεότερου θύματος στην πλατεία Γκεζί, του 15χρονου Berkin Elvan, μετά από επέμβαση της αστυνομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα, οι δράστες είναι νεκροί, ενώ εισαγγελέας φέρεται να είναι σοβαρά τραυματισμένος, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών.
Νωρίτερα ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις από το δικαστικό Μέγαρο όπου βρισκόταν υπό ομηρία ο εισαγγελέας.
Όπως μετέδιδαν νωρίτερα τα τουρκικά Μέσα, οι δράστες της ομηρίας φέρονται να είναι μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C, οι οποίοι ζητούν την ομολογία της αστυνομίας για τη δολοφονία του Berkin Elvan.
Μάλιστα τα τουρκικά Μέσα μεταδίδουν ότι οι δράστες έδωσαν διορία 2 ωρών για την εκπλήρωση των αιτημάτων τους, που περιλαμβάνουν ακόμα την τηλεοπτική μετάδοση της ομολογίας των αστυνομικών, που φέρονται ως ύποπτοι για τη δολοφονία του 15χρονου, αλλά και την καταδίκη τους, σύμφωνα με το «λαϊκό αίσθημα».
Ζήτησαν ακόμα την αθώωση όλων των ανθρώπων που συμμετείχαν σε αγώνες αλληλεγγύης για τον Elvan.
Οι δράστες απειλούν να σκοτώσουν τον εισαγγελέα, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.
Η Hurriyet μεταδίδει πως πυροβολισμοί ακούστηκαν εντός του κτηρίου και ότι στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας.
Οι δράστες της ομηρίας δημοσίευσαν φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο όμηρος, υπό την απειλή όπλου, ενώ εμφανίζεται η ταυτότητά του, ως απόδειξη ότι πρόκειται για τον Kiraz.
Οι τουρκικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση στις μεταδόσεις των Μέσων, σχετικά με την ομηρία.
Άγνωστο παραμένει, ακόμα, το πώς οι δράστες κατάφεραν να εισέλθουν στο δικαστήριο και μάλιστα να φτάσουν στο γραφείο του Kiraz, στον 6ο όροφο, έχοντας στην κατοχή τους όπλα, ωστόσο ίσως να σχετίζεται με την γενικευμένη διακοπή ρεύματος, που πλήττει από το πρωί την χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Berkin Elvan, 15 ετών, ήταν το νεότερο από τα θύματα της αστυνομικής βίας, κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην πλατεία Γκεζί της Κωνσταντινούπολης.
Απεβίωσε στις 11 Μαρτίου 2014, μετά από 269 ημέρες σε κώμα, έχοντας χτυπηθεί από δακρυγόνα.
Ο πατέρας του Berkin Elvan, Sami Elvan, κάλεσε τους δράστες να λύσουν την ομηρία, απελευθερώνοντας τον όμηρο, τονίζοντας πως «ο γιος μου είναι νεκρός, κανένας άλλος δεν πρέπει να πεθάνει».
Σημειώνεται ότι η ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C έχει καταχωρηθεί στις λίστες των τρομοκρατικών οργανώσεων της Τουρκίας, της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Embedded image permalink



Special forces are entering the court where the hostage is. Pic: CNN Turk

Embedded image permalink


(Πρώτη Ενημέρωση: Τρίτη 31/3/2014 14:25)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης