Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Εκλογές σήμερα στα κατεχόμενα

tags :
Κύπρος: Εκλογές σήμερα στα κατεχόμενα
Επτά οι υποψήφιοι
Διεξάγονται σήμερα στα κατεχόμενα, σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό, εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της ούτω καλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ)», την οποία αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία.
Τον νικητή των εκλογών η Κυπριακή Δημοκρατία των αναγνωρίζει ως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, όχι ως πρόεδρο της «ΤΔΒΚ».
Ψηφίζουν και οι Τούρκοι εκ Τουρκίας, οι οποίοι έχουν πάρει «υπηκοότητα» της «ΤΔΒΚ» και οι οποίοι είναι περισσότεροι των Τουρκοκυπρίων. Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι είναι 176.916.
Οι υποψήφιοι είναι επτά: οι ανεξάρτητοι, Ντερβίς Ερογλου, Μουσταφά Ακιντζί, Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ, Κουντρέτ Οζερσάι και Μουσταφά Ουλάς, ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μουσταφά Ονουρέρ και η υποψήφια του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Σιμπέλ Σιμπέρ.
Όλες οι δημοσκοπήσεις συμφωνούν ότι για να υπάρξει νικητής θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος, την 26η Απριλίου, αφού φαίνεται ότι ουδείς εκ των υποψηφίων θα συγκεντρώσει σήμερα 50+1%.
Οι βασικοί υποψήφιοι είναι ο «εθνικιστής» βετεράνος πολιτικός Ντερβίς Έρογλου και ο «φιλελεύθερος» Κουντρέτ Οζερσάι, που εκπροσωπούν την δεξιά, η υποψήφια του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Σιμπέλ Σιμπέρ και ο «νεωτεριστής» πολιτικός Mουσταφά Ανιντσί , ο οποίος κατέρχεται στις εκλογές με νέα δυναμική και ενδέχεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης