Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Θα πραγματοποιηθεί κοινή σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών για το μεταναστευτικό

tags :
Κομισιόν: Θα πραγματοποιηθεί κοινή σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών για το μεταναστευτικό
Το μεταναστευτικό θα συζητηθεί και στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο αύριο
Θα οργανωθεί κοινή σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαική Επιτροπή, η οποία δήλωσε βαθιά συγκλονισμένη από τη νέα τραγωδία με μετανάστες στη Μεσόγειο και τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΕ, «διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές και η ΕΕ στο σύνολό της έχει ηθική και ανθρωπιστική υποχρέωση να δράσει».
Η Κομισιόν σχεδιάζει τη νέα στρατηγική για τη μετανάστευση που πρόκειται να υιοθετηθεί στα μέσα Μαΐου, όμως, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, επιπλέον της στρατηγικής αυτής, «είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα», καθώς «όσο οι χώρες προέλευσης και οι χώρες διαμετακόμισης δεν λαμβάνουν μέτρα για να αποφευχθούν αυτοί οι απελπισμένοι διάπλοι, άνθρωποι θα συνεχίζουν να βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο.
Ένα μεγάλο μέρος της προσέγγισής μας έγκειται στη δουλειά με τις τρίτες χώρες».
Με το στόχο αυτό, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα οργανωθεί κοινή σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών.
Ωστόσο, σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη, η διεξαγωγή μιας τέτοιας συνόδου ήταν ήδη υπό σχεδίαση και θα γινόταν πριν από τον Ιούλιο.
Από την πλευρά της, η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, η Ιταλίδα Federica Mogherini , θα περιλάβει το ζήτημα αυτό στην ημερήσια διάταξη της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Λουξεμβούργο, όπου όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «θα παρουσιάσω σειρά προτάσεων αναφορικά με τη Λιβύη, μία από τις κύριες οδούς της παράνομης διακίνησης μεταναστών».
Σύμφωνα με την κ. Mogherini , «είναι πλέον καιρός για την ΕΕ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς να περιμένει άλλο».
Χαρακτήρισε δε, το νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο «απαράδεκτο» σε «μια ένωση βασισμένη στις αρχές της αλληλεγγύης, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας για όλους».
Κατά την ίδια, οι Ευρωπαίοι οφείλουν «να συνεχίσουν να εργάζονται σχετικά με τα βαθιά αίτια της μετανάστευσης και ιδιαίτερα αναφορικά με την αστάθεια στην περιοχή, από το Ιράκ έως τη Λιβύη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης