Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Οι εκλογές στις 7 Μαϊου οι πιο κρίσιμες των τελευταίων 20 χρόνων - Στο 34% τα δύο μεγάλα κόμματα

Βρετανία: Οι εκλογές στις 7 Μαϊου οι πιο κρίσιμες των τελευταίων 20 χρόνων - Στο 34% τα δύο μεγάλα κόμματα
Οικονομία και υγεία τα δύο πιο σημαντικά ζητήματα που κονταροχρυπιούνται οι συντηρητικοί του Cameron με τους Εργατικούς
Μια από τις πιο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις της διανύει η μεγάλη Βρετανία με τους πολιτικούς αναλυτές να υποστηρίζουν ότι η μάχη που θα δοθεί στις 7 Μαΐου είναι ισάξια αυτής του 1992, σύμφωνα με τον Telegraph.
Τα δυο κόμματα εξουσίας, οι συντηρητικοί του πρωθυπουργού David Cameron και οι εργατικοί του End Millibant βρίσκονται τρεις μόλις εβδομάδες πριν από τις κάλπες «στήθος με στήθος» με 34% στις δημοσκοπήσεις.
Ωστόσο, οι συντηρητικοί εξακολουθούν να θεωρούν το UKIP Nigel Farage. Ιδιαίτερα επικίνδυνο για την αλλοίωση του δικού τους αποτελέσματος καθώς είχαν διαφανεί τους τελευταίους μήνες διαρροές ψηφοφόρων από τους Τορρις στο Ευρωσκεπτικιστικό κόμμα του Farage που λαμβάνει 12% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
Η οικονομία και τα μέτρα λιτότητα απασχολούν και τους βρετανούς ψηφοφόρους γεγονός που ανεβάζει ψηλά στην προεκλογική ατζέντα των δυο μεγάλων κομμάτων την οικονομία, με υποσχέσεις και από τις δυο πλευρές για «μια καλύτερη ζωή των βρετανών εργαζομένων».
Όμως και η υγεία λαμβάνει σημαντική θέση καθώς η οικονομική κρίση που διαφαίνεται στη Βρετανία έχει πλήξει σημαντικά του Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας.
Μετά από 5 χρόνια σοβαρών περικοπών που απειλούν την επανεκλογή του Cameron ο βρετανός πρωθυπουργός μιλάει πλέον στις προεκλογικές ομιλίες για τον πληθωρισμό που μειώθηκε σημαντικά, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ανοδική τάση που παρουσιάζει η οικονομία η οποία έχει μεγάλους δείκτες ανάπτυξης.
Έτσι, οι συντηρητικοί ζητούν από τους βρετανούς άλλα 5 χρόνια στην εξουσία για να «ολοκληρώσουν μέτρα που θα οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση των εισοδημάτων και των νέων θέσεων εργασίας».
Την ίδια στιγμή ο ηγέτης των εργατικών τονίζει ότι τα εισοδήματα των βρετανών έχουν υποστεί σημαντικές περικοπές ενώ «οι θέσεις εργασίας που υπόσχεται η κυβέρνηση είναι θέσεις χαμηλού επιπέδου».
Κι ενώ οι πολιτικοί εξακολουθούν να υπόσχονται μεγαλύτερο έλεγχο στο μεταναστευτικό και κατ επέκταση μεγαλύτερη ασφάλεια, καλύτερη εκπαίδευση και πιο αποτελεσματικό σύστημα Υγείας, η μόνη ερώτηση στα χείλη των βρετανών είναι : «Εάν η Βρετανία θα καταφέρει να γλιτώσει από την παγκόσμια οικονομική ύφεση, την ισχυρότερη από το 1930».
«Όλα είναι στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης και της λιτότητας» υποστηρίζει ο John Curtice, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο του Strathclyde λέγοντας, ότι «εάν οι συνέπειες της λιτότητας παγκοσμιοποιηθούν, δύσκολα η Βρετανία θα γλιτώσει από αυτό».

www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης