Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi: Ο νέος άνεμος σε Ελλάδα, Ισπανία και Πολωνία δείχνει στην Ευρώπη το δρόμο της αλλαγής

Renzi: Ο νέος άνεμος σε Ελλάδα, Ισπανία και Πολωνία δείχνει στην Ευρώπη το δρόμο της αλλαγής
Mήνυμα υπέρ της αλλαγής της Ευρώπης εξέπεμψε και η F. Mogherini
Την ανάγκη αλλαγής της Ευρώπης καταδεικνύουν σύμφωνα με τον Matteo Renzi, τα εκλογικά αποτελέσματα σε Ελλάδα, Ισπανία και Πολωνία.
Ειδικότερα, μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση, ο Πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας διαμήνυσε πως «ο άνεμος στην Ελλάδα, ο άνεμος στην Ισπανία, ο άνεμος στην Πολωνία, δεν πνέουν προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά όλοι αυτοί οι άνεμοι μάς λένε πως η Ευρώπη οφείλει να αλλάξει».
Στο ίδιο μήκος σχήματος, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Federica Mogherini υπογράμμισε πως τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ισπανία και την Πολωνία δείχνουν πως η Ευρώπη οφείλει να αλλάξει.
«Αυτό που μας λένε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Πολωνία και των δημοτικών στην Ισπανία, αν και με εντελώς διαφορετικό τρόπο (...) είναι πως είναι ανάγκη να αλλάξουμε το ευρωπαϊκό όνειρό μας, αν θέλουμε να το σώσουμε» διέτεινε χαρακτηριστικά η Ευρωπαία αξιωματούχος.
Ας σημειωθεί πως το αριστερό Podemos κατέγραψε μία εκκωφαντική νίκη στις χθεσινές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ενώ την ίδια ώρα, το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα του M. Rajoy καταποντίστηκε.
Στην Πολωνία παράλληλα, νικητής των προεδρικών εκλογών αναδείχθηκε ο ευρωσκεπτικιστής Andrzej Duda.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης