Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο αυστριακός Τύπος για το ελληνικό δημοψήφισμα: Κρίνεται η πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

tags :
Ο αυστριακός Τύπος για το ελληνικό δημοψήφισμα: Κρίνεται η πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μετακύλησε το βάρος της απόφασης για το μέλλον της Ελλάδας στο λαό
Να είναι ειλικρινής στο λαό του καλεί τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η αυστριακή εφημερίδα «Die Presse».
Ειδικότερα, αναφέρει πως «ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μετακύλησε το βάρος της απόφασης για το μέλλον της Ελλάδας στο λαό», προσθέτοντας πως πρέπει τουλάχιστον να αναγνωρίσει ότι στο ιστορικό δημοψήφισμα διακυβεύεται η πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».
Η Die Presse υποστηρίζει πως οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν πάνω σε ποιο θέμα καλούνται να αποφασίσουν, δεδομένου ότι το ερώτημα «ναι ή όχι στην Ευρωζώνη» επιφέρει σίγουρα περισσότερες και πιο απρόβλεπτες συνέπειες από ό,τι το «ναι ή όχι στη συμφωνία των δανειστών».
Από την πλευρά της, η Wiener Zeitung, εκτιμά πως το αληθινό ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι αν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει την ψήφο εμπιστοσύνης του λαού.
Αναλυτικότερα, επισημαίνει πως «με τον τρόπο με τον οποίο σκηνοθετείται το δημοψήφισμα, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δείχνει με αφοπλιστική ειλικρίνεια και χωρίς ενδοιασμούς ότι είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τις ανησυχίες των πολιτών για μικροκομματικά συμφέροντα».
Ωστόσο, υπογραμμίζει πως υπάρχει η ελπίδα «οι πολίτες να δουν το δημοψήφισμα στην πολιτική του ουσία όπως αυτό είναι: ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Μπορεί να μην αναγράφεται στο χαρτί του δημοψηφίσματος αλλά περί αυτού πρόκειται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης